A Diósgyőri VTK szombaton 2-0-ra legyőzte a vendég Paksot Mezőkövesden a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában.

A hazaiak sikerükkel hosszú idő után elmozdultak a kieső zónából, míg a vendégek három veretlenül megvívott találkozó után kaptak ki, s így ők kerültek a DVTK helyére.

Az első félidőben a Diósgyőr futballozott fölényben, de komoly gólhelyzete nem volt, sőt, inkább a játékot kisebb szabálytalanságokkal sokat tördelő Paks veszélyeztetett gyors ellentámadásokból. Egy ízben Rados csak a gólvonalon hárított, a vendégek hiába reklamáltak, hogy a labda túlhaladt a gólvonalon, a játékvezető továbbot intett.

A folytatásban sem változott a játék képe: a DVTK támadott, a Paks pedig kontrákból veszélyeztetett. A vezetést a hazaiak szerezték meg egy szögletet követően, a Paks pedig annak ellenére sem tudott újítani, hogy hátrányba került, így a miskolci csapat begyűjtötte a három pontot, amellyel megelőzte riválisát és elmozdult a kieső zónából. A hosszabbításban ráadásul biztossá tette sikerét, miután a kihagyott 11-ese utáni kipattanót az üres kapuba passzolta Ugrai.

OTP Bank Liga, 17. forduló:

Diósgyőri VTK-Paksi FC 2-0 (0-0)

Mezőkövesd, 1769 néző, v.: Szőts

gólszerzők: Lipták (59.), Ugrai (92.)

sárga lap: Lipták (66.), Elek (66.), Ugrai (80.), illetve Gévay (66.), Koltai (93.)

Diósgyőri VTK:

Rados – Eperjesi, Lipták, Jagodinskis, Nemes – Dausvili, Elek – Vela, Nono (Nikházi, 84.), Bacsa (Bognár, 64.) – Novothny (Ugrai, 77.)

Paksi FC:

Kemenes – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp – Koltai, Kecskés (Vernes, 63.), Bertus, Szakály (Jelena, 85.) – Hahn

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.