Elöljáróban: katolikusként nincs beleszólásom a református egyház ügyeibe. Úgy alakult ugyanakkor, hogy a gyerekeim református közösségbe jártak, és örökké hálásak leszünk annak a lelkész házaspárnak, akik ezt lehetővé tették. Ártó szándék tehát semmiképpen sincs az alábbi sorokban: ez csupán egy vélemény, abból is csak egy külső, miközben kapnak ők mostanában belülről is eleget.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy valamiért nem igazán felvetett meghatározó kérdés

ráadásul a felvetés cikk egy másik elgondolkodtató kérdést is implikál

A nepszava.hu „Romlott gyümölcs” cikkében a neves publicista azzal zárja elmélkedését, hogy: „Van az esetnek – mármint a püspöki székhez történő makacs ragaszkodásnak Balog püspök részéről - ugyanakkor egy közéleti aspektusa is, ami már mindannyiunkra tartozik. Ez pedig arról szól, mi az, ami miatt Orbán még nem parancsolta hátrébb; ami miatt az okozott politikai kár, a kegyelmi skandalum folyamatos napirenden tartása ellenére is engedi neki, hogy maradjon. Erre a dilemmára pedig nincs más logikus – sőt, semmilyen - magyarázat, mint hogy amiről Balog Zoltánnál van a tudás, az valójában ORBÁN VIKTOR SZEREPE ÉS FELELŐSSÉGE a botrányban.”!
Igen ez egy valóban nagyin fontos kérdés, s nem csak azért mert a vezetéstudományban szokás mondani: ha tud róla azért, ha nem, akkor meg azért!
Ami pedig magát a cikket illeti ez a romlott gyümölcs hasonlat nem is kicsit sántít; ennek a fának már nem elég néhány ágát lemetszeni!
Sőt; meg kell jegyezzem, hogy nekem Luther Márton 1517-ben írt vitaindító dokumentuma „95 tétel” egyike ugrik be:
„ „Emberi balgaságot hirdetnek, amikor azt mondják, hogy mihelyt a ládába dobott pénz megcsörren, a lélek azonnal a mennybe száll..”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.