Magyarország tudomásul veszi, ha Ausztria az Európai Bírósághoz fordul a paksi atomerőmű-beruházás miatt, de Magyarország inkább egy egyeztetési mechanizmus közös kidolgozását javasolja – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Lázár János közölte: a magyar kormány kész az osztrák kormánnyal – a kétoldalú együttműködés keretein belül – egyeztetési mechanizmust kidolgozni, amely a Paks II. kapacitásfenntartásával kapcsolatos összes adat, információ, építkezés megismerését lehetővé teszi Ausztriának.

Jó lenne, ha a bíróság helyett egy egyeztetési mechanizmust vállalnának az osztrák szomszédok – tette hozzá, megjegyezte, annak nincs halasztó hatálya a beruházásra, ha Ausztria bírósághoz fordul.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Nem Paks 2 lesz hanem Pripyat 2...azt meg ki akarná a szomszédba
quadrocopter
Hogyan is volt az, amikor az osztrákok 100 méterre a magyar határtól akartak égetőművet felhúzni az uralkodó szélirányt is figyelembe véve és cserepesre óbégatta a száját mindenki, majd mégsem épült meg a mű?
lópicigáspár
Tereljék el a Dunát Graz-Maribor-Beograd vonalra oszt jónapot! :)
Jozefina
Ausztri helyében nekem se tetszene egy időzített bomba a szomszédban!!! Német mintára minden atomerőművet be kellene zárni!!! Az alternatív energiáké a jövő. (nap. szél. föld, víz)
Lepényleső
Nekem sem tetszik,főleg annak tükrében,hogy a Nagymarosit kicsinálták-környezetrombolásra hivatkozva. Inkább ittam volna abból a vízből,mint levegőt veszek a paksi erőmű fejlesztéséből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.