Friss állásfoglalást küldött a csapatoknak az FIA formulaautós technikai igazgatója arról, hogy ne trükközzenek a kipufogógázzal.

A kipufogógáz aerodinamikai szempontból hatékony kivezetése tűnik az idei szezon egyik műszaki slágertémájának az F1-ben, miután több csapat is felkapta a figyelmét a teszteken a Renault meredeken kivezetett kipufogócsövére, és a Ferrari kapcsán is arra gyanakodnak, hogy a Sebastian Vettel kormányán elhelyezett kapcsoló is ezzel hozható összefüggésbe.

Szigorítanak az F1-es szabályokon

Nikolas Tombazis, az FIA nemrég kinevezett formulaautós technikai igazgatója állásfoglalást küldött a csapatoknak, amelyben számos kérdést próbált tisztázni, és kijelentette, hogy szigorúan ellenőrzik majd a csapatokat. 

Kijelentette, a kipufogócsövek elhelyezésével nincs problémájuk, ha az a szabályok adta kereteken belül marad, így a Renault megoldása sem kirívó.

„A résztvevők joga, hogy megtervezzék az autójukat abban a formában, ami a leginkább kedvező kialakítás a teljesítmény szempontjából, feltéve, hogy a beépítés a szabályok határain belül marad” – közölte Tombazis.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Origo)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.