Drámai csatában, egy gólt tudott megőrizni az első meccsen összeszedett négygólos előnyéből a MOL-Pick Szeged, amely három góllal ugyan kikapott Veszprémben, de ez is elég volt a bajnoki címhez. 

Drámai kézidöntő – 11 év után bajnok a Szeged – fotó

A bajnok Mol-Pick Szeged csapata ünnepel a férfi kézilabda NB I döntőjének visszavágó mérkőzése után a Telekom Veszprém otthonában, a Veszprém Arénában 2018. május 20-án. A szegedi csapat 29-26-ra kikapott a címvédő Telekom Veszprémtől, de összesítésben egyetlen góllal, 58-57-re jobbnak bizonyult riválisánál. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A MOL-Pick Szeged nyerte a férfi kézilabda NB I-t azt követően, hogy vasárnap a döntő visszavágóján 29-26-ra kikapott a címvédő Telekom Veszprém otthonában, de összesítésben egyetlen góllal, 58-57-re jobbnak bizonyult riválisánál.

A Szeged 2007 óta először magyar bajnok, ezzel megtörve a veszprémiek egyeduralmát, Vranjes csapata mindössze egy Magyar-kupát tud felmutatni ebben az idényben.

Drámai kézidöntő – 11 év után bajnok a Szeged – fotó

A veszprémi Petar Nenadic, valamint a szegedi Jonas Källman és Bánhidi Bence a férfi kézilabda NB I döntőjének visszavágó mérkőzésén, a Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged találkozón a Veszprém Arénában 2018. május 20-án. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A múlt szombati első mérkőzést 32-28-ra nyerte a Szeged.

A visszavágó 17. percében még hat góllal vezetett a vendégcsapat, majd az 55. percben már a hazaiak álltak jobban hárommal, végül mégis a szegediek örülhettek. Legutóbb erre 11 éve volt példa.

A Szeged 17 ezüstérem mellett fennállása harmadik bajnoki címét szerezte, a 25-szörös bajnok Veszprém pedig tizedik alkalommal lett második az élvonalban.

Forrás: MTI

Fotó: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.