A német válogatott a világbajnokságok történetében még soha nem esett ki a csoportmérkőzéses szakaszban. Most ez fenyeget, miután a címvédő elveszítette a mexikóiak elleni nyitómérkőzését.

Az Infostart cikke szerint ha szombaton a svédek legyőzik a Nationalelfet, s a mexikóiak is győznek a dél-koreaiakkal szemben, Joachim Löw csapata csomagolhat.

Ma lesz az egyik legfontosabb összecsapás a vb-n

Az elmúlt bő fél év eredményei akár figyelmeztetőek is lehettek volna, de a Nationalelf többnyire nehéz ellenfeleket választott a felkészülési mérkőzésekre, ettől még az eredmények messze elmaradtak a várttól. Ugyanakkor az is igaz, hogy a legutóbbi két világbajnokságon egyaránt kiesett a címvédő a csoportszakasz végén, sem az olaszok 2010-ben, sem a spanyolok 2014-ben nem jutottak az egyenes kieséses szakaszba – olvasható a cikkben. 

A svédek keretéből hárman játszanak a német Bundesligában, Ludwig Augustinsson a Werder Bremen, Emil Forsberg az RB Leipzig, Albin Rekdal a Hamburger SV tagja.

A csoport másik találkozóján Rosztovban Dél-Korea és Mexikó találkozik. A németeket is legyőző El Tri mindössze kettőt veszített el a legutóbbi 18 világbajnoki csoportmérkőzéséből, 2006-ban a portugáloktól, 2010-ben az uruguayiaktól kapott ki. Ázsiaitól még nem szenvedett vereséget.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(infostart.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.