Szomorúan értékelt a döntő után Lőrincz Tamás, aki a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában ezüstérmet nyert vasárnap a budapesti birkózó-világbajnokság zárónapján.

"Jó formában voltam, és bíztam abban, hogy sikerül vb-címet nyernem. A lenti helyzetben könyökkel olyat kaptam az orosztól, hogy majdnem eltört az arccsontom" – emlékezett vissza az Alekszandr Csekirkin elleni összecsapásra Lőrincz. A Budapest Honvéd 32 éves versenyzője úgy fogalmazott, ekkor sem esett kétségbe, mert azt érezte, a Papp László Sportarénában "nem tud kikapni".

Lőrincz Tamás: lehet, hogy ez volt életem utolsó nagy lehetősége

Az aranyérmes orosz Alekszandr Csekirkin, mellette a második helyezett Lőrincz Tamás, a bronzérmes dél-koreai Kim Hjon Vu és a szerb Viktor Nemes a férfi kötöttfogású 77 kilogrammos súlycsoport eredményhirdetésén a budapesti birkózó-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2018. október 28-án

Fotó, címlapi kép: MTI/Czagány Balázs

"Lehet, hogy ez volt életem utolsó nagy lehetősége, és megint nem sikerült átlépnem a kaput. Ezüstéremből már van otthon egy taligányi, nagyon szerettem volna itthon világbajnok lenni" – jelentette ki csalódottan Lőrincz Tamás.

A döntővel kapcsolatban elmondta, a végén majdnem sikerült kitolnia az oroszt a szőnyegről, de ellenfele nem fáradt el annyira, mint remélte, így végül sikerült megkontráznia az akciót.

Lőrincz Tamás: lehet, hogy ez volt életem utolsó nagy lehetősége

Lőrincz Tamás

Fotó: MTI/Czagány Balázs

"Köszönöm a szurkolóknak a fantasztikus biztatást. A tavalyi, párizsi vb-re azt mondták, a közönség szempontjából az volt minden idők legjobbja, de a közelében sem volt annak hangulatnak, annak a szeretetnek, amit mi itt kaptunk Budapesten" – nyilatkozta a 66 kg-ban olimpiai ezüstérmes birkózó, aki két súlycsoportot fellépve nyert most vb-ezüstöt.

"Egyszer majd azt mondom, hogy ez egy fantasztikus eredmény, de egyelőre azt érzem, több volt ebben a vb-ben. Köszönöm minden edzőnek, edzőpartnernek, egyéb szakembernek, aki velünk volt az elmúlt hónapokban, és hozzájárult ehhez a szerepléshez" – zárta szavait Lőrincz Tamás.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.