Szentmisét celebráltak a Szent István Bazilikában a vasárnap zárult budapesti birkózó-világbajnokság tiszteletére.

A vb hírlevele szerint a misén jelen volt Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, Schmitt Pál NOB-tag, volt köztársasági elnök, Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, továbbá Varga János olimpiai bajnok birkózó, Komáromi Tibor háromszoros világbajnok birkózó és Farkas Tibor, a Magyar Birkózó Szövetség főtitkára.

A misét követően az altemplomban megemlékeztek a 2010-ben elhunyt olimpiai bajnok birkózóról, Polyák Imréről. Németh Szilárd beszédében hangsúlyozta: a háromszoros világbajnok Polyákot nemcsak az eredményei, hanem a mérhetetlen kitartás és mély elhivatottság emelte ki a többiek közül. Az elnök távollétében is köszöntötte az olimpiai bajnok özvegyét és sajnálatát fejezte ki, hogy nem lehetett ott személyesen.

(MTI)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Na erre aztán miért volt szükség?! Amibe kellene, abba nem avatkozik be a katolikus egyház! Mondom ezt én, a vallásos ember! ... Múltkor beszélt Polyák Imre özvegye, hogy fel akart ajánlani férje emlékére egy különdíjat a VB-re, de visszautasították...Gondolom akkor jutott az eszébe Németh úrnak, hogy volt egy ilyen nevű a világon elismert birkózónk!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@Sámannus: végtelenül sötét, latin (kérdés: hányan tudtak a papokon kívül ott latinul?) megrendezni egy olyan vb kapcsán ahol nem keresztény vallásúak is részt vettek, érmeket szereztek ízléstelen és visszás. Apropó a Nomád játékok nyomán miért is nem játszották el ugyanazt. De amit itt a vallással összehókuszpókuszolnak az semmi, mert a vallás egy elvont dolog, vagy hiszel a bizonyítatlanban vagy nem. A valláson keresztül is csak a politikájukat, a megfélemlítést erősítik.
Sámannus
@Commenter: Bár valamikor a pap csak latinul prédikált, ma már csak az égiekhez szólnak latinul gondolom én aki nem vagyok vallásos. Pontosan olyan ez, mint egy tudományos előadás idegennyelven. Azok nyelvén szólalunk meg akivel szót akarunk érteni.
A birkózókról nagyon valószínűtlen, hogy nem tudnak latinul. Kizárt, hogy a szövetség vezetői analfabéták legyenek. Én minden birkózóval latinul szoktam beszélgetni, különösen akik meghóttak.:)))
Commenter
@Sámannus: Bár valamikor a pap csak latinul prédikált, ma már csak az égiekhez szólnak latinul gondolom én aki nem vagyok vallásos. Pontosan olyan ez, mint egy tudományos előadás idegennyelven. Azok nyelvén szólalunk meg akivel szót akarunk érteni. Ez nagyon jó megállapítás. A latin a középkorban (orbán kb arra tart) volt a közös nyelv. Ma már az angol az, amin a világ a legtöbbet kommunikál. Akkor is, az Oxfordban csak konyhaangolt felszedő orbánnak ez nem tetszik.
kisrigó
Csak hozta a formáját ez az álszent senkiházi! Gondolom, megbocsátást kért az ellopott KÉT milliárd forintért, mert semmit sem hallani, amit valami alapítványra kapott a saját lakásába bejegyezve. Fel sem fogható, hogy milyen tenger sok pénz (közpénz!!) ez, és lazán lenyúlta, ez az áldott jó ember! (pfuj!)
Commenter
@kisrigó: ha van Isten, sem feloldozást, sem megbocsátást nem nyer soha. Jók a kilátásai a pokolra, ha már nekünk itt a földön megteremtette...a NER-rel
Cicamama55
@Eriksson: Igen, ez így van, mutatták is a televízióban...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.