Hivatalos honlapján jelentette be a Manchester United, hogy Ole Gunnar Solskjaer veszi át a csapat irányítását a szezon végéig.

A Manchester United honlapján szerda reggel megjelent, majd letörölt cikk alapján már lehetett következtetni rá, hogy Ole Gunnar Solskjaer lesz a megbízott menedzser. 

A hivatalos bejelentés sem váratott sokat magára ezek után, és ahogy azt sejteni lehetett, a 45 éves norvég tréner stábjában helyet kapott Michael Carrick és Kieran McKenna, valamint visszatért a klubhoz a 2008 és 2013 között Sir Alex Fergusont is segítő Mike Phelan.

Ismerős arc váltja Mourinhót a Manchester United élén

Fotó: AFP

Solskjaer játékosként 11 szezont húzott le a Manchester Unitedben, amellyel hatszor nyert Premier League-et, kétszer FA-kupát és egyszer Bajnokok Ligáját – az emlékezetes 1999-es BL-döntőben ő szerezte a győztes gólt a Bayern München ellen.

„A Manchester United mindig is a szívem csücske volt, nagyszerű érzés visszatérni ide ebben az új szerepben. Nagyon várom, hogy megkezdjem a munkát a klubnál”

– mondta Ole Gunnar Solskjaer kinevezését követően.

Az MU a Premier League-ben a 6. helyen áll, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Paris Saint-Germainnel találkozik. Solskjaer szombaton épp korábbi klubja, a Cardiff City ellen debütál a Manchester United kispadján.

(NSO)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.