Arkagyij Dvorkovics, a Nemzetközi Sakk Szövetség (FIDE) elnöke szerint mivel Magyarország száz éve sakknagyhatalomnak számít, ezért jó eséllyel pályázhat a 2024-es sakkolimpia megrendezésére.

2024-ben olimpiát rendezhet Magyarország

A FIDE élére tavaly megválasztott orosz sportvezető ezt szombaton este, a nemzetközi szervezet elnökségi ülését követően a Parlamentben megtartott fogadáson jelentette ki. Dvorkovicsot lenyűgözte Budapest, valamint elismerőleg beszélt a magyar iskolákban bevezetett sakkoktatásról is.

A fogadáson Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja azt hangsúlyozta, hogy az országnak minidig is kitűnő sakkozói voltak, akik ugyanolyan megbecsülésben részesülnek az állam részéről, mint a nyári és a téli olimpiákon érmes sportolók.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kiemelte, hogy a magyarok híresen jó szervezők, komoly tapasztalatokkal rendelkeznek a nagy nemzetközi sportesemények megrendezésében, az országnak sportbarát kormánya van, amely támogatja a Magyar Sakkszövetség törekvéseit.

Polgár Judit arról beszélt, hogy amikor 12 évesen az első olimpiai bajnoki címért járó elismerését átvette a Parlamentben, nem gondolta volna, hogy egy nap a sakkvilág vezetőivel találkozhat ugyanott.

Szabó László, a Magyar Sakk Szövetség (MSSZ) elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a Himnusz zeneszerzője, Erkel Ferenc, valamint a legnagyobb magyar, Széchenyi István is kiváló sakkozó volt. Hozzátette: az MSSZ megújult vezetése ismét a sakkvilág csúcsára akarja juttatni a magyar sakkozást.

"Készen állunk arra, hogy akár egy olyan nagyszabású eseménynek is otthont adjunk, mint a 2024-es sakkolimpia" – fogalmazott az elnök.

A 2024-es sakkolimpia helyszínéről jövő augusztusban, hanti-manszijszki kongresszusán dönt a FIDE.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Akkó' most lesz Felcsúton sakkstadion is?...
kokopelli
@Qqberci: ...ő már igazi Olimpiát is akart rendezni,de az is a "gatyábacsúszott"! Szeretett volna egy téli olimpiába
is besegíteni a "sógoroknak"!Az sem ment! Pár nyugati város azokat egyszerűen leszavazta! ...TalánA Lölő nincs
eléggé foglalkoztatva?
Lepényleső
A kormánypárti tolvajok és rablók olimpiáját,- találó a színhely,a kutyafáját?
Zeta
Akkor meg kell rendezni!

Ha bele döglik is a magyar!
papa.49
OLIMPIA !!! A hosszú távú kalaplengetésben, már a vizes vb. is éppen csak hogy megküzdöttek!!!
Mit akar ez a üstház szökevény ???
Sámannus
Természetesen jó lenne, hiszen volt három vagy négy Aranycsapatunk, akik méltóvá tesznek minket erre az eseményre.
Semmiképpen sem Budapesten kéne rendezni, hanem vidéken, ahonnan a legsikeresebb sakkozóink jöttek.
Mellesleg lehetne fejleszteni a szakágat is, a parasztoknak is lehetőséget kéne kapni, hogy léphessenek. A magyar élvonal a német bajnokságban próbál szerencsét, és gyűjti szorgalmasan a Élő!!! pontokat.
Sajnos a sport finanszírozás itt is a lenyúlásról szól, Lesz majd aki szatír módjára nyitogatja a baksisért a kabátját.
Sámannus
@papa.49: Szóval amit írtam a rög valóság! A kabát nyitogatás a Pali bácsinál kezdődik, és sport barátság a kormány részéről a lenyúlás megszervezése a szövetségekben, mint itt is. A hivalkodás a kiváló sakkozóinkkal, akik egyéniségüknek köszönhették a világhírt. A "pulyka pénzt" idehaza lenyúlják a neves versenyzőktől is, nem úgy mint az örök vesztes 11-től..
Most oda somfordálnak, dörgölőznek, miért is lennének doctor doctorovicsék a legalkalmasabbak.hát nem a sakkért, hanem a lóvácskáért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.