Számos oka van annak, hogy egyre többen kardoskodnak a csapvízfogyasztás mellett. Itt van például a műanyag palackok sorsa, ami ugye lehet az újrahasznosítás, de ne áltassuk magunkat, ma Magyarországon még gyerekcipőben jár a szelektív hulladékgyűjtés. Aztán gondoljunk csak arra, mennyi ideig áll ebben a vagy újrahasznosított, vagy nem újrahasznosított palackban a víz. Ha nem is érezzük az ízén, elképzelhető, hogy némelyik poshadt egy kicsit, nem? Ha kinyitjuk az ásványvizes palackot, vajon meddig élvezhető a víz íze? Nem árt, ha aznap megisszuk. Én is iszom ásványvizet. Hazudnék, ha tagadnám, viszont nem csak azt iszom. Megállok a mosogató mellett, eszembe jut, hogy szomjas vagyok, és egy jó nagy pohár hideg csapvizet engedek le a torkomon. Mindig dédikém szavai jutnak az eszembe, amikor azt mondta: "Hozz már egy pohár vizet légy szíves kislányom! De engedd ki jól! " Soha életében nem ivott mást, csak vizet. 100 évig élt.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gabrella
Károsabb a műanyag palack mint a csapvíz, de egyéb ásványi anyagok is benne maradnak a csapvízben míg a palackosban ki tudja mi van.
Otthonra is lehet venni szűrőt ami a tisztaságot megtudja oldani.Innentől már jobb a csapvíz.
libabor
Már ahol jó a csapvíz, egyébként, mert nálunk ugyan iható, de voltam én már olyan helyen, ahol meleg, mint a pisi a hidegvíz is. És tényleg nem tartják az okosok egészségesnek a szénsavas vizet, de engem az üdít, és igazából a szóda király volt. Szikvíz! :)
varrólány
itt nálunk jó a víz de a lakótelepeken rossz ízű. Vagy mert már megszoktam a házi kúti vizet.
Amikor a panelban laktunk, innen vittük a vizet inni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.