A náci népirtással példálózott Puzsér Róbert, a 25 legrosszabb magyar tévéműsorról szóló beszélgetésében két hete a Műcsarnokban - írja a Blikk.

- A holokausztot is rengetegen csinálták, gondoljatok bele, hogy mekkora infrastruktúra, mennyi munka: megszervezni azokat a transzportokat, pont amikor érkeznek, akkor ürüljenek ki a krematóriumok, barakkok. Az k..va nagy munka ám! - mondta Puzsér, s szavain műsorvezetőtársa, Dancsó Péter jókat derült a YouTube-ra feltöltött felvétel szerint.

Ha például Hitler rosszul működtette volna a haláltáborokat, akkor nem 6 millióan, hanem csak 2 millióan haltak volna meg. Rosszat jól, ez a legkártékonyabb párosítás - magyarázta a Blikknek Puzsér.

A felvételen a kérdéses részt 11:00-tól lehet megnézni.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

genyó kapitány
@silber13: Sajnos humorérzéket nem adhatok neked.
És mielőtt azt mondanád, hogy a holokausztban elhalálozott embereken viccelődök megjegyezném, hogy inkább azokon, akik manapság abból élnek és abból gazdagodnak meg, hogy üzletet csinálnak belőle.

Mert nem tudom mi károsabb.
Kérdéseket tenni föl egy gyanúsan sok ellentmondással küszködő történelmi esemény kapcsán, avagy az ott elhalálozott emberek nyomorát kihasználva bűntudatot ébreszteni és pénzügyileg kihasználni olyan embereket akiknek az ég világon semmi közük nincs az esethez?
Persze ezek csak elvi kérdések.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lbs
Nem fog ez az állapot azért beláthatatlan ideig tartani!
(Bár a holo-business haszonélvezői éppen ezt nagyon kívánják.)

Ennek nagyon prózai oka van.

A nemzetközi pénzügyi világhatalom legfelső szintjén igen sokan olyanok ülnek akik etnikailag azonosak a valamikori üldözöttekkel - jelenleg még.
Az USA legfelsőbb vezetésében szintén ugyanez a helyzet - itt az államgépezeten kívül a különféle ipari. gazdasági. stb. lobbicsoportokra gondolok.

Ennek az állapotnak a kialakítása lényegében a múlt előtti század végén kezdődött és a II. vh. után a '60-as, '70-es években fejeződött be.

A kialakítói eggyel nem számoltak, azzal, hogy Kína elindul az államkapitalista fejlődés útján és a Szovjetunió legnagyobb állama Oroszország szintén.
Mindkét országra jellemző a nacionalista mentalitás, amely egyben azt is jelenti, hogy oda már a nemzetközi pénzvilág közvetlenül emiatt és az országok politikai-gazdasági tömege miatt gyakorlatilag képtelen beavatkozni.

Ebből adódóan néhány éven belül, de legkésőbb századunk húszas éveinek a vége felé drasztikusan meg fog változni a nemzetközi pénzvilág helyzete összetétele és legfőbb vezetőinek a személye, a dominancia Ázsiába fog áttevődni.
Ezeket gigászi országoknak a népeit meg a legkevésbé sem érdekli a holo témakör, miután a túlnyomó többségük azt sem tudja hogy mi is ez.
És Európa jelentősége is átfog rövidesen alakulni, mert az export-import forgalom alakulásában már nem az USA lesz a mérvadó, hanem a túlnyomóan ázsiai részen fekvő országok.
Ráadásul mára már gyakorlatilag a második generációs holo túlélők is jórészt kihaltak, vagy annak a határán vannak, a harmadik, meg az utána következő generációknak meg gyakorlatilag semmiféle jogalapja nem lesz arra, hogy ezt a kérdést állandóan napirenden tartsa, és az egykori háborús vesztes országokban élőket meg állandó önvádaskodásra sarkallja!

Én magam is - joggal - kikérhetem és ki is kérem magamnak, hogy azokért atrocitásokért amelyek a születésem előtt (!) történjen bárki...
lbs
@lenhardtibolya: folyt.: (Az előző hozzászólást is neked írtam!)
is felvessen az irányomban bármiféle gerjesztett bűntudatra ösztökélést és a nemzettudatommal kapcsolatosan bármiféle gyalázkodással illessen!

Főleg, hogy az ott történtek tudományos módszerekkel való kutatása és tisztázása meg törvénybe rögzítetten tiltva van!
vigyorgó
@valakiaki: 10:30 téged is felkellene jelenteni izgatásért.Ajvékoló firkász.
lenhardtibolya
@lbs: Teljesen igaz, a kollektív bűntudat erőltetésével éppen az ellenkező hatást érik el. A legrosszabb, hogy már az óvodásokat, kisiskolásokat is ezzel piszkálják, pedig én, - aki három unokás nagymama vagyok - sem éltem még azokban az időkben, tehát nincs igazán közöm a történtekhez, nem vagyok "bűnös". Sajnos Magyarországot valamiért állandóan vádolják, így megy ez évszázadok óta, pedig ha a mi eleink nem tartották volna fel a törököt és a tatárt, a nagyszájú Európa most nem létezne...
lbs
@lenhardtibolya: Ami a "nagyszájú" Európát illeti talán nem is lenne baj, ha - ebben a formájában - nem létezne!
Jelenleg fut az egyik TV csatornán egy török filmsorozat a "Szulejmán" amely arról a korról szól, ami Hazánk sorsát is igen erősen befolyásoltra.
Ha az objektív kívülálló szemével nézzük, csak csodálni lehet azt a kultúrát.
Igen precízen bemutatja a szultáni udvar működését, a döntések meghozatalát.

Mint műszaki ember már gyermekkorom óta érdeklődtem e téma után, a legkedvesebb olvasmányom Jules Verne művei mellett Gárdonyi Géza történelmi remekműve, az "Egri csillagok" voltak.
Tizennégyszer olvastam el az idők folyamán!

Tudnivaló, hogy Gárdonyi Géza a regény megírását ,egelőzően komoly kutatásokat végzett annak idején Törökországban, tehát a regény akár precíz korrajznak is tekinthető.
Ahogy pl. leírja a korabeli török hadsereg felépítését, abból kitűnik hogy a magát kelettel szemben mindig túlértékelő Európa hadművészet és haditechnológia tekintetében messze elmaradt abban a korban Törökországtól.
Pl. nem ismerték Európában az állandó létszámú hadseregeket.
A korabeli európai háborúk inkább fegyveresen kivitelezett tömegverekedéseknek foghatók fel, ahol kettő. több fejedelem, király, földesúr stb. emberei csaptak össze.
Példázza ezt még a későbbi háborúk időszaka is, olyanok mint a százéves háború, a harmincéves háború.
A török hadsereg esetében már világosan el voltak választva a különféle fegyvernemek, létezett a jól kiképzett és megszervezett tábori tüzérség, a műszaki (aknász) alakulatok, a mai elit alakulatok előfutárának tekinthető janicsárság, amely a hadszintéri feladatok végrehajtásán kívül a szultán személyes testőrségének teendőit is ellátta.

És ami igen fontos volt, hogy a hadműveletek lezárulása után a meghódított területek lakossága folytathatta a megszokott életét, szabadon gyakorolhatta a vallását - amennyiben befizette a Portának amely az akkori török államhatalom központja volt az adót.
Amely mellékesen elviselhető volt -...
lbs
@lenhardtibolya: folyt.:
ellentétben a korabeli európai adókhoz viszonyítva!
Ezt ismerték fel az erdélyi fejedelmek annak idején és történelmi források szerint a mi Mátyás királyunk is.
Erdély így kimaradt a hadműveletekből - és töretlenül fejlődött!

Mi magyarok már akkor is kitűntünk Európában egy komolyan vehető hadsereg létezett akkoriban Hunyadi Mátyás fekete serege.
Korabeli feljegyzések alapján Mátyás király levelezés útján tárgyalt is Szulejmánnal a békéről, ezért kellett neki meghalnia, a Habsburgok praktikáinak folyományaként megmérgezték.
Ha Európa egy része török uralom alá került volna, nem bioztos hogy feltétlenül káros lett volna!
Hiszen pl. a magas nívójú kertészeti és fürdő kultúra is Hazánkban a török behatás eredményeként honosodott meg.
Jutalmul azután attól az Európától amelyet védelmeztünk kaptunk egy pápai rendeletet a Déli harangszót a Nándorfehérvári győzelem emlékére.
Mást semmit sem.
SA XX. sz.-ban pedig - elsősorban a franciáktól - megkaptuk Trianon nyomorúságát, meg a töredékében újra egyesített országrészek megismételt leszakítását az anyaországtól és odalöktek bennünket a bolsevizmus poklába sínylődni 45 évig!

Mi Európának lényegében semmit nem köszönhetünk!
Fordítva annál több köszönni valója lenne, de ez soha sem fog megvalósulni, mert az EU-ban a prímet az ezeréves kapcsolatokkal bíró Németországon kívül - a volt Antatnt államok diktálják.
Az Antant államokat pedig a pénzügyi háttérhatalom mozgatja, amely két világháború kirobbantásáért felelős.
Németország, Hazánkkal együtt csak a megvalósítói szerepköre volt szánva és ennek a következményeit viseli mindkét ország lakossága ma is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.