Négy nap leforgása alatt halálra kínozta cellatársát egy szadista férfi a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben – írja a Bors.

2013. június 17-én B. Sándor a lepedőjéből leszakított csíkokat tekert az ökleire, ami alá a matracából kitépett szivacsokat rakott, ezzel kezdte ütlegelni gyengébb cellatársát. A harmadik elítélt is segített a bántalmazásban.

N. Róbert másnap többször panaszkodott arra, hogy szúr a hasa, és éjszaka alig kapott levegőt. Ennek ellenére a bántalmazások folytatódtak. B. Sándor például meggyújtott egy füstölőt, azzal többször megégette. Ököllel gyomorszájon ütötte, illetve több alkalommal mellkason rúgta.

Az áldozat összeesett, rosszul lett, másnap nem tudott felkelni. Szédelgett, hányt, majd hátrahanyatlott az ágyán. Harmadik cellatársuk vette észre, hogy nem lélegzik, próbálta újraéleszteni, de nem sikerült. A vádlottak kiabálására az őrök kinyitották a zárka ajtaját, és ők is megpróbálták újraéleszteni, de N. Róbert június 21-én elhunyt.

A büntetőügyben május 27-én, szerdán lesz tárgyalás a Gyulai Törvényszéken.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
igen, a kedves bentlakók mellett a szállásadók is ott ülnek a vádlottak padján?...mondjuk olyan címkével, hogy harmad-negyed-ötödrendő vádlott...

mert akárki is volt, egy ember a szadizmus áldozata lett egy zárt intézetben, ahol felügyelet alatt kellene lenni mindenkinek.
Talán majd ezután, a szigorítottban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csa-csa
@Anna Mária: ja! és csak addig véded ezeket, még sors ne adja! jó esetben ki nem rabolnak, meg nem késelnek, félholtra nem vernek, rosszabb esetben vagy Téged, vagy hozzátartozód meg nem ölnek.
csa-csa
@Anna Mária: világ életember gyűlöltem a bűnözőket jól átgondoltan. hidd el nem vagyok egyedül!
Anna Mária
@csa-csa: Ez azt okfejtést már kismilliószor bepötyögték ide mások is.
A mi jogrendszerünkben a bíró dolga az ítélethozatal minden körülmény figyelembevételével, nem pedig az laikusoké érzelmi alapon.
Ez még akkor is így lesz, ha engem, vagy téged öl meg valaki.
Hosszú kínhalálra senkit nem ítélnek Európában, azok az idők rég elmúltak, a társadalom szerencsére fejlődött.
A büntetésvégrehajtásnak pedig az a kötelessége, hogy - mint a nevében is benne van -, a bíróság által kiszabott büntetést hajtsa végre.
Nincs rá mentség, ha valaki nem végzi körültekintően a munkáját és a mulasztásának halálos áldozata lesz.
Egyébként a jogelvek mindannyiunkat védik, téged is.
Bárki bekerülhet büntetésvégrehajtási intézetbe, akár véletlenül. Senki nem lenne boldog, ha a hozzátartozójából csak egy koporsót lát viszont.
Anna Mária
@csa-csa: Elhiszem, hogy nem vagy egyedül.
Azok sem voltak egyedül, sőt, nagyon sokan voltak, akik azt hitték, hogy a Föld lapos.
csa-csa
@Anna Mária: Teljes egyetértésem, de a bűnözőket ezután is utálni fogom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.