Minden csak komédia című novellájával emlékezünk Rejtő Jenőre, aki 74 éve, 1943. január 1-jén halt meg az ukrajnai Jevdokovóban munkaszolgálatosként, mindössze 38 éves volt. Állítólag halála előtt is bajtársait szórakoztatta emlékezetből idézett regényrészleteivel.

Forrás: cultura.hu
Feltöltő: pro
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
A zsenialis Rejto Jenonek mar reges regen erettsegi tetelnek kene lennie: irasai mar regen a klasszikusok kozott jelolte ki a helyet - mindannyiunk oromere...
Nagy a bune a holokausztnak, hitlernek, horthynak, szalasinak, hogy Radnotik , Rejtok es meg sok mas csodalatos ember aldozatul eshetett a baromsagaiknak, teveszmeiknek...
Ok az eletukkel fizettek szarmazasukert, mi meg szegenyebbek lettunk a kulturajuk nelkul...:o(((
Szókrakész
@Mirabilis: Mind a 27 regényt és 22 kisregényt, karcolatokat, rövid novellákat, verseket és színdarabokat?!?!?!

Ügyes.
karma1
@Szókrakész: Mit dumalsz? Te is elolvastad minden muvet, na ugye...:o))))
Kulonben nem 27 Csendes Don meretu regenyrol van szo, Dragam, hanem sokszor nehany ora alatt kiolvashato regenyekrol. Mindegyik egy gyongyszem...:O)))
Cefi
"Pontosan két év előtt bejárta egy hír a világsajtót, hogy elveszett a Csendes-óceán szigetvilágának nagy kutatója, Gustav Bahr, az Angol Királyi Földrajzi Társaság tagja stb. Utoljára egy kannibál törzs étlapján említették a nevét valami savanykás körettel kapcsolatban, azóta nyoma veszett."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.