Lezajlott kedd este Kijevben a 62. Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét, ahol 18 ország produkciója közül tíz jutott be a szombati döntőbe.

 A rendező ország, idén Ukrajna, automatikusan döntőbe került, de a dalfesztivált alapító öt állam – Spanyolország, Franciaország, Németország, Olaszország és az Egyesült Királyság – versenyzői is továbbjutottak.

Versenyben maradt még a svéd Robin Bengtsson I Can’t Go On című dalával, a portugál Salvador Sobral pedig az Amar Pelos Dois című produkciójával.

Továbbjutott még a belga énekesnő, Blanche City Lights című számával, az azerbajdzsán Dihaj a Skeletons-zal, az örmény Artsvik Fly With Me című dalával, a moldovai Sunstroke Project együttes Hey Mamma című produkciójával.

Ott lesz még a szombati fináléban a lengyel Kasia Mo¶ Flashlight, az ausztrál Isaiah Don’t Come Easy, a görög Demy This is Love és a ciprusi Hovig is, Gravity című dalával.

Az idei dalfesztiválon 42 ország vesz részt. Mindkét elődöntőből tíz-tíz jelölt jut tovább, így a fináléban összesen 26 ország jelöltje versenyez majd a győzelemért.

A Magyarországot képviselő Pápai Jociért csütörtökön, a második elődöntőben szurkolhatunk, amikor Origo című dalával lép színpadra. 

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.