Kezdi elveszíteni a türelmét Benkő László, hiába várt a szövettani eredményekre, még nem kapott diagnózist.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenésznél egy hónapja állapították meg, hogy daganatos betegséggel küzd. Azóta számtalan vizsgálatot végeztek rajta, hogy kiderüljön, jó- vagy rosszindulatú tumorral küzd-e. A zenész igazából már csak egyetlen dolgot szeretne tudni a doktoraitól.

„Mondtam az orvosomnak, fontos, hogy őszinte legyen velem, még akkor is, ha az fájdalmas lesz. Igenis mondja a szemembe kerek perec, hogy mennyi időm van hátra” – mondta a Blikknek az Omega billentyűse.

Benkő László szeretné végre megtudni, mennyi ideje van még hátra

Benkő László (Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

„Persze még egyáltalán nem biztos, hogy rosszindulatú a daganat, de ha igen, akkor tudni akarom, hogy mennyi esély van a gyógyításra, ha pedig nincs, akkor mennyi ideig lehet vele jól élni. Több ismerősömtől hallottam már, akik rákosak voltak, hogy az orvosaik, nyilván kegyeletből, próbálták szépíteni a dolgokat. Valahol ez is érthető, tartani akarják a betegben a lelket, de nekem ez nem kell! Az utolsó heteket, hónapokat ki kell használni, és nekem vannak terveim. A családommal akarok lenni, és persze színpadra állni, hiszen engem a zene éltet.”

A zenész legutóbb múlt hétfőre, a születésnapjára várta a diagnózist, bízott benne, számolt vele már napokkal korábban, hogy ezt kapja ajándék gyanánt. Több hét bizonytalan várakozás után végre kiderül, hogy mivel áll szemben – ám eredmény azóta sem érkezett.

„Volt most a napokban egy orvoskonferencia, gondolom, az vette el az időt” – mondta a zenész, aki a problémái ellenére fizikálisan jól van, gyakorlatilag megállás nélkül koncertezik.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Altalaban a szovetminta vetel utan 6 het a kitenyesztes ideje, ha nem egyertelmu a rak jelenlete...
Sajnos, azt senki sem tudja megmondani neki, csak a Joisten tudja,
Sajnalom, hogy ide jutott
papa.49
@karma1: Kopnak a fiatalságunk IKONJAI...
Csizmás Kond
" Az utolsó heteket, hónapokat ki kell használni, és nekem vannak terveim. A családommal akarok lenni, és persze színpadra állni, hiszen engem a zene éltet.”
...tegye azt...ne az orvosokat nyaggassa megválaszolhatatlan kérdésekkel.
quadrocopter
Lacika! Azért nem árt, ha több orvossal is konzultálsz, ismerősömnek nem adtak fél évet, igyekezett is szerencsétlen elrendezni mindenkit és mindent, hogy megkönnyítse a hátra maradottak életét...a mai napig él, egészséges, bőven túl a jóslaton!
Lackó50
Nekem tavaly tüdőrákot diagnosztizáltak a jobb felső lebenyben. 3 hónapig vizsgálgattak, mire műtétre kerültem. Akkorra már a teljes jobb tüdőmet ki lehetett dobni. Én is azt hittem, hogy vége. Ha ilyen gyorsan terjed, akkor már biztosan másutt is van. Hogy ezt megelőzzék, jött a kemo. Mit mondjak. Nem volt kellemes. De még mindig itt vagyok. Már több mint egy éve és a CT vizsgálatokon jelenleg semmit nem találnak. Még járok kezelésre és állítólag még több évig figyelemmel kell kísérni, de remélem, hogy túl vagyok rajta. Már nő a hajam is és szépen hízok. Az a 12 kg, amit az elején leadtam, már visszajött. Az 50 év dohányzásról, mikor közölték a diagnózist, egyik napról a másikra lemondtam. Mindenesetre egy percig nem szabad feladni. Ki lehet belőle jönni. Az egészségügy helyzetéről tudnék sokat mesélni, de a körülmények ellenére még itt vagyok. Ezért nem panaszkodok.
Lackó50
Arra, hogy mennyi van még hátra, gondolni se szabad. Nekem is sokat változott a gondolkodásom az életrő, mi a fontos és mi nem. Első a család, aztán a szórakozás. Minden ami jól esik. Senkivel nem kell törődni, nem kell másokra hallgatni, mert ilyenkor mindenki tele van jó tanáccsal, de nem lehet mindenkinek megfelelni. Csak ami jól esik. Nem lehet tudni, mikor van vége, de azt az időt vidáman a családdal együtt, tele pozitív érzésekkel kell eltölteni. Ha megkívánod a homárt, akkor meg kell venni és megenni. Ilyen egyszerű. Mindegy meddig. ÉREZD JÓL MAGAD!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.