Melania Trump, az amerikai elnök felesége fellépést ígért az internetes zaklatás ellen.

A first lady a legnagyobb internetes vállalatok és közösségi platformok vezetőit látta vendégül a Fehér Házban, hogy megvitassa velük az internet kedvező és kedvezőtlen hatásait, elsősorban a gyermekekre.

Melania Trump már a 2016-os elnökválasztási kampányban kifejtette, hogy Donald Trump elnökké választása esetén first ladyként elsődleges feladatának tekintené az internetes zaklatások elleni fellépést.

Trump felesége megvédi a világot az internet ellen

A kedd esti rendezvény az első nyilvános esemény volt, amelyet ennek a fontos problémának szentelt. Az eszmecserén jelen voltak az Amazon, a Snap, a Twitter, a Facebook, a Google és a Microsoft, valamint online biztonsággal foglalkozó két társadalmi szervezet vezető képviselői.

„Tisztában vagyok azzal, hogy vannak, akik szkeptikusan fogadják, miért éppen én foglalkozom ezzel a témával.

Bírálnak elkötelezettségemért, de nem hagyok fel vele. Ez nem állíthat meg engem abban, hogy azt tegyem, ami helyes” – mondta Melania Trump. Majd azt is mondta, hogy: „egyetlen cél miatt vagyok itt, azért, hogy segítsek a gyermekeknek és a következő nemzedékünknek”. A first lady elmondta: sok levelet kap olyan gyermekektől, akiket interneten keresztül zaklattak, vagy fenyegetve érzik magukat a közösségi oldalakon. 

A találkozó után Stephen Balkam, a Családi Online Biztonság Intézet elnök-vezérigazgatója az AP amerikai hírügynökségnek azt nyilatkozta: Melania Trump tényleg azon van,

hogyan lehetne megismertetni a szülőkkel azokat az eszközöket, módszereket, amelyekkel megvédhetik gyermekeiket az internetes térben leselkedő veszélyektől.

Cikk- és címlapkép: SAUL LOEB / AFP

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.