Bevezette a szabad mosdóhasználatot a világ legnagyobb kávézólánca, a Starbucks.

Mától ingyen pisilhet a Starbucksban

Fotó: HECTOR RETAMAL / AFP

Az új szabályzatot azután hozták létre és léptették szombaton életbe, hogy pár hete Philadelphiában ráhívták a rendőrséget két afroamerikai férfire, akik a kávézóban üldögéltek egy megbeszélésre várva, illetve egyikük szerette volna térítésmentesen használni a wc-t.

Az esetet követően 8000 Starbucks bezárt fél napra az USÁ-ban, hogy érzékenyítő tréninget tartsanak a dolgozóknak, illetve Kevin Johnson, a cég vezérigazgatója bejelentette, hogy május 29-én további 175 ezer alkalmazottnak kell részt vennie diszkriminációellenes tréningen, és a Starbucks újratervezi a mosdópolitikáját.

A cég vezetői most általános szabályt hoztak létre a vécék használatára vonatkozóan, melyekről eddig az üzletvezetők ítélkezhettek. Ennek értelmében már nem kell fogyasztani ahhoz, hogy valaki bemehessen a kávézó illemhelyeit használni.

Mivel a Starbucks egy szociális érzékenységre kiemelten ügyelő cég, a dolgozóknak antirasszizmus témában továbbképzést tartanak, a philadelphiai esetben érintett két férfivel pedig kártérítésről állapodtak meg, melynek összege nem nyilvános.

(Blikk.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.