Sajtóközleményt adott ki az Eötvös Loránd Tudományegyetem pénteken, amelyben reagál a kormány azon tervére, hogy az felmenő rendszerben megszüntetné a társadalmi nemek mesterszakot. A közlemény szerint az ELTE ugyan nem tervezte a szak beszüntetését (az náluk csak 2017-ben, állami akkreditációval indult), de messzemenőkig nyitottak a kormánnyal történő egyeztetésekre. A közlemény külön hangsúlyozza, hogy a kormánynak joga van képzéseket megszüntetni, és előre tudomásul vesz bármilyen döntést, amit a minisztérium az ügyben hoz. Ennek ellenére fontosnak tartják, hogy ha van rá lehetőség, érdemi szakmai vitát is folytathassanak a kérdésről. Eközben Pető Andrea, a CEU professzora facebook-oldalán nyilvános bejegyzést tett közzé, amelyben lényegében teljesen cáfolja a kormány eddigi kommunikációját a társadalmi nemek mesterszak hasznosságával kapcsolatban: „Az ELTE két éves, magyar nyelvű társadalmi nemek mesterképzés első évfolyama 2019-ben végez. Hogy milyen igény lesz rájuk a...

Forrás: merce.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
@durbincs: Kussoljál IT-s kis fidesz felszopó
kereső
Úgy gondolom, hogy ott, ahol az ország elit egyetemének "fura urai" mélyen meghajtják fejüket-és térdüket a -nyilt egyetemi függetlenség,a tanszabadság -és ezzel együtt tudomány szabadsága elleni támadásra- ott mit lehet várni, elvárni? a kevésbé ill.egy oldalúan tájékozott és megfélemlitett emberektől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.