Gond nélkül továbbmentek, amikor zöldre váltott a lámpa.

Hiába kérték az autósokat, senki nem állt meg segíteni Gesztesi Károlynak
Fotó: Facebook/Gesztesi Károly

Megdöbbentő részletekkel szolgált a Blikknek az a férfi, aki először sietett oda a szombaton rosszulléte miatt félreálló Gesztesi Károlyhoz. 

A férfi, aki korábban 35 évig mentősként dolgozott, azt mondta, azonnal hívta a központi segélyhívót, kicsatolta a biztonsági övet, majd megpróbált segítséget szerezni, hiszen tudt, hogy egyedül képtelen kiszedni az autóból az eszméletlen színművészt.

De hiába könyörgött ordítva segítségéért, senki nem sietett oda az autóhoz. Mint mondta, több autós lehúzta az ablakot és meghallgatták, mit akar, de amint zöldre váltott a rendőrlámpa, tovább is mentek.

Elképesztő egyesek hozzáállása a másik bajához. Nem akartam elhinni, hogy képesek gond nélkül továbbmenni annak ellenére, hogy érthetően elmondtam, mit szeretnék. Végső kétségbeesésemben már a kocsik között rohangáltam az úton és próbáltam megállítani valakit

- mondta.

Végül egy traumatológus orvos, aki a SzívCity alkalmazás riasztására indult a helyszínre, és egy pizzafutár próbált segíteni neki. A rohamkocsi érkezésééig mellkaskompressziót alkalmaztak és befúvásos módszerrel is próbálkoztak, majd a mentősök még majdnem egy óráig küzdöttek a színész életéért, de hiába.

A mentősofőr szerint Gesztesi talán túlélhette volna a szívrohamot, ha azonnal megáll valaki, hogy segítsen neki. 

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fahrenheit451
Mert pontosan nem tudják hogy kell újraéleszteni (gerincsérültet biztosítani, szülést levezetni, stb) és félnek, ha valamit elrontanak, még őket vonják felelősségre.
Nem azért nem tudják, mert nem tudnák megtanulni, hanem mert nem érdekli őket - segíteni másokon, nem érdekli őket.
Persze, néhanapján van egy két pozitív példa, de az csak azt mutatja, hogy a kivétel, igazolja szabályt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.