A sárgarépa rengeteg rostot tartalmaz, ezek a belek egészségét védik, így a sárgarépa segít megelőzni a bélrendszer daganatos betegségeit, de a vér koleszterinszintjét is csökkenti. Káliumot, kalciumot, nátriumot, foszfort, vasat, magnéziumot, krómot, valamint C- és E-vitaminokat tartalmaz, továbbá a B-vitamincsalád tagjait. Legnagyobb mennyiségben persze az A-vitamin elővitaminja, a béta-karotin fordul elő benne, amely számos területen segíti a szervezetet.
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
15 hozzászólásarrow_drop_down_circle
a burgonyát ne is edd nyersen, mert toxikus anyagokat tartalmaz, csak hőkezelés után szabad megenni!
A másik, amire figyelj: a krumplin gyakran látni "zöldes " elszineződést. Ezt az okozza, hogy amikor felszedik a krumplit, száradni hagyják kint a földeken. Ha túl sokáig marad a napon, keletkezik benne :egy SOLANIN nevezetű anyag, ettől zöldül meg.
Ez a solanin , egy cián - származék, NEM szabad megenni, még sütve - főzve sem!
El kell dobni az ilyen krumplit, a zöld rész lefaragása nem használ.
Legjobb az ilyet meg se venni!!
A zöld burgonyáról azt tudtam, hogy a nap miatt színeződik el, de arról most hallok először, hogy mérgező. Farigcsálni szokta. Ezután nem teszem.
Köszi még egyszer!
Új hozzászólás