Nem véletlenül terjedt el a mondás, hogy egyből a harmadik gyerekünket kellene megszülnünk. Akkor talán mernénk az érzéseink szerint élni, szeretni és nevelni. Nem akarnánk folyton megfelelni az elvárásoknak. Hiszen lassan már olyan az egész gyereknevelés, mint egy projekt. Feladatok, megoldások, szakértők, statisztikák, határidők. A folytonos teljesítménykényszer, hogy tökéletesek legyünk, mert manapság ez az elvárás.

Forrás: nlcafe.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TornoczkyAnita
Szerintem az ember érzi, hogy a gyerekének mi a jó, sokan túlizgulják. Sok pici baba van a környezetemben és tényleg sok anyukát az elvárások érdeklik. Az jár jól, akit az ösztönei vezérelnek és sem magát, sem a gyerek érdekeit nem veszti szem elől. Legyen anya, de maradjon nő, feleség és barát.
Lollipop
@TornoczkyAnita: nagyon igaz, csak az lehet (szerintem) jó anya, aki nem hanyagolja el a saját magát, időt és energiát szakít arra, hogy olyan dolgokkal is foglalkozzon, amivel szeretne, amik boldoggá teszik. a boldog és elégedett anya mintájával adja ugyanis a legtöbbet a gyereknek.
rodeotigris
A feleségemet a két gyereken kívül boldoggá tenné a pénz is de mivel nincs így maradnak a gyerekek és én.
Egyébként ha valaki kiegyensúlyozott oda tud mindenre figyelni.(magára,családra,barátokra)
Csak tudnám én mitől vagyok stresszes?Lehet,hogy nem könnyű eltartani egy családot egyedül?
Evikati
Két felnőtt gyermekem van. Tapasztalataim a következők: az első fiamat 23 éves koromban szültem. Tervezett gyermek volt, nagyon vártuk. Anyám volt a segítségem az első hetekben. Semmit nem tudtam, de ő sem nagyon. Egy merő görcs voltam nappal és éjszaka, annyira féltem, hogy valamit rosszul teszek. Melegben túlöltöztettem, mániásan kibontogattam és tisztába tettem stb...
Második fiamat 37 éves koromban szültem. "Későn szülő", ezt írták a kartonomra a kórházban. Kiegyensúlyozott, türelmes és mindent jól csináló anyuka voltam. Én ekkor értem meg az igazi anyaszerepre. Mai napig lelkifurdalásom van a nagyobbik fiammal szemben. Szerintem ártottam neki a sok aggódással és a megfelelni akarással.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.