szegfue

Csökkentett kapacitással várják a súlyos sérülteket nyáron a budapesti kijelölt kórházak
@almalibre: Pont az ilyenekről beszélek! Te megnézted, hogy mennyi volt ezekben az években a GDP tömegében, tehát nem lehet csak egyfélét nézni! Tényleg ez 925.006 millióval több, ami azt jelenti, hogy a 2003. évi GDP-hez képes közel 60 %-os emelkedés volt 2015-ben. Viszont itt azt is figyelembe kell venni, hogy ez alatt az idő alatt nem igazán a "termelés" növekedett, hanem az árak. A GDP 60 %-os emelkedése mellett az árak bizony legalább a 2x-re nőttek! Amig a csirke akkor 462 Ft volt, ez 1000, a kenyér 156 Ft volt, 380 lett, az olaj 284 Ft volt, 480 lett, egy vonaljegy 94 Ft volt, 262 Ft lett... csakhogy egy párat emlitsek.
Az neked is tudnod kell, hogy 2003-hoz képest pl. egy bármilyen felujitás, u.azokkal a paraméterekkel sokkal többe került 2015-ben, hiszen eleve az épitőanyag árak is megemelkedtek, a m.dijakról már nem is beszélve. Kár, hogy az áremelkedést én nem tudom "kiszürni" a GDP-ből.
Csökkentett kapacitással várják a súlyos sérülteket nyáron a budapesti kijelölt kórházak
@almalibre: 11:22 Lehet, hogy Neked unalmas ez a téma, sőt Te sem költenél a focira, akkor szerinted ez a 359 milliárd Ft költségvetési "hiányt", amit a kormány a focira költ azt "elnézed"? Meg egyébként is amig 2003-ban az e.ü-re a GDP 8,1 %-át, addig 2015-ben 7,2 %-át, az oktatásban 2003-ban a GDP 5,69 %-át, addig 2015-ben 4,31 %-át költöttük, akkor szerinted ezek a "legnagyobb összegek, amit a rendszerváltás óta"? Hiszen csökken... vagy nem ugy látod?
Az tény, hogy elég sok kórházat felujitottak, csak éppen a müködésére nincs pénz Ill. nagyon keveset kapnak, állandóan "faragnak" rajta. Ez pont olyan, mintha vennék mondjuk egy Mercedest nagy nehezen, de nem tudnám fenntartani, igy nem járnék vele. A müködésre kapott pénz tekintélyes részét "elviszi" a béremelés + a járulékok. Nem véletlen, hogy nő az adósságállományuk, amit ugye időről, időre konszolidál a kormány. Tehát elgondolkoztató: jó az e.ü. költségvetése, vagy sem? Ha jó lenne, akkor szerintem nem kellene évenként "megmenteni". És mondjam azt, hogy az e.ü. "beszállitóinak" létét is fenyegeti? A szerződés szerinti 90 nap helyett 180 napon tul fizetnek szerencsés esetben, tehát ha nincs annyi tartaléka a szállitónak, akkor szinte pillanatok alatt tönkremegy. Igy "könnyü" ám kölcsön nélkül fenntartani a gazdaságot, hiszen rohadtul nem érdekli a kormányt: mi történik a vállalkozókkal?!
Tehát "önmagában" nézni, hogy "mi mindent tett" a kormány az e.ü., okt., stb. terén nem lehet! Észre és figyelembe kellene venni, hogy ezek "más szálon" mégis mit okoznak. Továbbra is az a véleményem, hogy nem tudják a fontossági sorrendet.
Percekig nézték tétlenüle gyvillamosmegállóban a fulldokló hajléktalant Miskolcon
Szegény... biztos melege volt, azért ment oda a szökőkuthoz, csak közben már rosszul lett... Ennyire nem vagyunk "fogékonyak", ha egy ember bajban van? Szomoru...
Elitalakulatnál tette le az alapkiképzést Orbán Gáspár
Már bocsánatot kérek! Ha ez az "elit" alakulat, akkor milyen a többi?
A Fidesz politikusa a Budapest Pride-ról: Ne nyilvánosan csinálják, hanem a négy fal között
@Peller Anikó: Te nagypele. Először is nem kértem, másodszor, ha tetszik, ha nem, nekem ez a véleményem. Általában aki ennyire felháborodik ezen a felvonuláson, az bizony elmegy és megnézi, csak azért, hogy "köpködhessen". És egyébként is semmivel sem "közönségesebbek", mint amilyen most Te voltál ebben a hsz-dben. Azt meg végképpen kikérem magamnak, hogy ilyen "kedvesen" emlitsed meg az anyámat... ugyhogy már ezért is szégyeld Magad.
A Fidesz politikusa a Budapest Pride-ról: Ne nyilvánosan csinálják, hanem a négy fal között
Tényleg azzal a "kőmosott" buta fejével az nem káros, hogy megszavazzák majd: mehet a porno a TV-ben, amiben bizony nemcsak "félmeztelen" homoszexuális embert lehet látni a "4 fal között", hanem ennél sokkal-sokkal többet!! És hát, akinek a Pride nem tartozik a "kedvencéhez", az ne menjen ki, ne nézze...
Csökkentett kapacitással várják a súlyos sérülteket nyáron a budapesti kijelölt kórházak
@almalibre: 11:27 Én nem várom el, hogy 10 év alatt ez a kormány behozzon bármilyen lemaradást. De azt sem, hogy 2011. és 2016. között "kiessen" a költségvetésből 359 milliárd Ft, mert azt a vállalkozások egyenesen a focira, mint "látványsportra" adhatták a társasági adójukat. Az a baj szerintem:nem tudják a fontossági sorrendet!
Orbán: Nem mutattunk drámai gesztusokat a Hableány tragédiája után
@Nessy: Én is hasonlókat gondolok. Bár nem hallgatom O.V. pénteki "sorozatát", de azért a "drámázás" emlegetése helyett inkább elismerését fejezhette volna ki a mentésen dolgozóknak, még akkor is ha mondjuk már többször megtette volna...
Orbán: Nem mutattunk drámai gesztusokat a Hableány tragédiája után
"Több ezer gyerek énekli együtt a magyar összetartozás himnuszát a Kossuth téren június 4-én"... itt fontos volt "drámázni"?! Ha félárbocra huzzák fel a zászlókat a Kossuth téren a halottak tiszteletére, az már drámázás?! Nem! Csupán egy gesztus lett volna...
Orbán Viktor fia bevonult a hadseregbe
Tényleg jót nevettem! A 22 honvéd mindegyike "kemény kiképzésen" vett részt... Gáspár mindkét oldalán 1-1 fiu van, de a képen körülötte lányok... Állitom, hogy még a fiuk sem birnának pár kört futni felmálházva, vagy bármit is csinálni... egyáltalán nem látszanak "kisportolt" katonáknak.Az is lehet, hogy "agyilag" volt kemény a kiképzés...de akkor hogy megy a "közelharc" és persze az "illegális bevándorlás" megállitása?!
Elárverezik Gáspár Győző ékszervagyonát: ezeket a különlegességeket veheti meg magának
Ha azt tudod, hogy az ékszerek a családodé, akkor azt is tudnod kellene, hogy az adó is a tiéd, amit nem fizettél be... ehhez nem kell atomtudósnak lenni... Ha pedig nem lenne "jogos" a kirótt adó, azt már réges-régen be kellett volna bizonyitanod. Egyébként árverés előtt bármikor kifizetheted az összes tartozásodat, ez lenne a legegyszerübb, visszakapnád az ékszereket. Viszont, ha árverezik, akkor nem biztos, hogy elég lesz a tartozásra, tehát még mindig tartozni fogsz és ékszerek sincsenek!
Tudta? A Fidesz leszavazta az otthonápolási díjemelést!
Nagyon jól megfogalmazta a lényeget! Talán vissza kellene venni a látványsportok támogatását a TAO-ból, igy lenne elég pénz a költségvetésben az otthonápolás dijának felemelésére. De M.o-n az a fontos, hogy egy középszerü labdarugónak is 500 eFt legyen a fizetése, mig az ápolási dij ennek csak a tizede... szégyen!! Valóban 0-24 órás szolgálat ez, ahol az ápolónak is szüksége lenne akár csak napi 1 órára, vagy hetenként 3-4 órai kikapcsolódásra. Összehasonlitás képpen: 2010-ben egy "medikai indok nélküli" kórházi ellátás (tehát vizsgálatok, gyógyszerek stb. nélkül) naponta 10 eFt, ha éjjel-nappal van vele ápoló, az 24 óránként 15 eFt. A mostani otthonápolási dij kb. napi 1.900 Ft-ra jön ki...
Nem elégedettek a médiával a magyarok
@csak úgy...: Teljesen igazad van... Ez egyúttal a tudomány csődje is:)))) Hiszen évszázadok alatt tudósok sokasága kutatta és irta le... ez mit sem számit!
Nem elégedettek a médiával a magyarok
@Shikari: 16:31 Bakker!!! Az, hogy Te megvilágosodjál, ahhoz a zanai gázkitöréskor keletkezett tüz is kevés, talán a Paks2 segitene?!:))) Ez csak az embereknél van, az állatoknál és a növényeknél viszont a pontos besorolás: törzs, osztály, rend, család, faj, fajta. Eddig is ezt irtam! Na ég áldjon, mára ennyi volt az "úttörő jócselekedetem":):)
Nem elégedettek a médiával a magyarok
@Shikari: NEM!!! Értsd már meg EMBERI FAJ van, de fajta nincs!! A rasszokban EMBERTIPUSOKAT csoportositanak, és ez akkor sem ember fajta!! Na jól van én sem erőlködök, hiszen mi vagyok én gyógypedagógus, vagy pszichológus??!!
Nem elégedettek a médiával a magyarok
@Shikari: Biológiai értelemben minden ember egy fajhoz tartozik, attól, hogy a bőrük szine más, attól még ők is az emberi fajhoz tartoznak. Az már más kérdés, hogy valóban lehet bontani fekete bőrüekre, fehérekre, stb. de az nem "fekete fajta", vagy "fehér fajta". Tehát nincsenek fajták. Egyébként én is keresgéltem most, hogy felvetetted, de semmi forrást nem találtam erre. Ha ugy tetszik "tagadom", Te viszont akkor bizonyitsd be, hogy hol van ez leirva?! Egyébként a fiam rendszertanból diplomázott, én gépeltem a diplomamunkáját, tehát pontosan tudom miről beszélek.
De a jó égre, miről beszélsz?! Én okot keresek, hogy "elfuthassak"?! Csak tudod eljön az a pont, hogy amikor az "emberek elégedetlensége a médiával szemben" témától mi már az élővilág rendszertanáról "értekezünk", ami nem igazán érdekel másokat, mert nem erről szól a cikk... nem gondolod?!
Nem elégedettek a médiával a magyarok
@Shikari: Látod most is "hinted az igét", ugy, hogy fogalmad nincs erről és hát ha nem tudod, az nem azt jelenti, hogy nem igy van. Az embernél kizárólag FAJ van, a növény- és állatvilágban van a fajon belül a fajta. Ezt irtam nem mást, vagyis kompetencia zavarod is lehet. És igazam van: most sem érzed a Magad tökéletlenségét... Felőlem irkálhaszt, de előbb jobb lenne, ha olvasnál, mielőtt leirsz egy pár "saját gondolatot", mert ilyenkor egyszerüen "elveszel", pusztán sértegetni próbálsz. De tudod én nem azt nézem, hogy mit mondanak hanem azt, hogy ki mondja.
Nem elégedettek a médiával a magyarok
@Aki Én: Tényleg nem gondoltam erre, de azért talán nem "kövez meg" senki:)
Nem elégedettek a médiával a magyarok
@Aki Én: 14:03 Meglepődtem, hogy mi mindenről van a wikiben magyarázat!! Eszembe nem jutott volna:)
Nem elégedettek a médiával a magyarok
@Shikari: Ismételten nem érted: én az emberi fajról irtam! Sajnálattal közlöm, hogy itt nincs további bontás, mint a "fajta", mert csak egyetlen "emberi faj" létezik és ebbe Te nem tartozol bele. Irtam már Neked, hogy Te egyetlen emberi szót nem érdemelsz... na azért, mert nem vagy "ember", hiszen képtelen vagy fejlődésre törekedni, mert tökéletlen vagy -- mint mindenki, én is --, de Te nem érzed a tökéletlenségedet... sajnos nagyon el vagy "szállva" Magadtól igy O.V. árnyékában. Azért kiváncsi lennék, hogy ha netalántán 1x O.V. megy a "süllyesztőbe", akkor miként fogsz vélekedni másokról, amikor Ti lesztek ellenzékben?!
Nem elégedettek a médiával a magyarok
@Shikari: 13:39 Ha már ilyen frankón meghatároztad az ellenzék a "fajtajellegét"... sajnos azt kell mondjam, hogy Te meg eleve nem hordozod az emberi fajta jellegét. Ezt a pontosság kedvéért idézem a wikiből: "Az ember biológiai késztetésein túllépve képes befolyást gyakorolni saját érzelemvilágára is. Fejlődésre törekszik, mert tökéletlen, és tökéletlenségét érzi is."
Áder János: ami történt kegyeletsértő, törvénysértő és erkölcstelen
Ugy általában egy temetőben rongálni a sirokat, siremlékeket, az valóban kegyeletsértő... és meglehetősen "kicsinyes"... agyilag alultápláltak teszik ezt, mert vélhetően baromi kisebbségi érzésük lehet, hiszen tudják, hogy a holtak nem ütnek vissza. Szerintem teljesen lényegtelen, hogy ezt román, magyar, vagy akármilyen országban csinálják, akármilyen temetőben. Igy a hangsuly nem azon van, hogy romániai magyar temetőben vandálkodtak...-- amin én egyáltalán nem vagyok jobban felháborodva, ha m.o-i román temetőben történik -- talán ezt kellett volna inkább "erősitenie" Ádernek... és hát a helyreállitás követelése, vagy az engedélyek ez már legyen a diplomácia dolga. Ettől én még magyar vagyok, mert ugye "illipsi" nemzetiség nincs...
Pintér Sándor belügyér agya a hirtelen jött melegben ledobta a szíjat, és szabadon futott
Sajnos igaza van... nem kellett volna minden fő- és aligazgatónak ott lennie, hiszen az "igazi" mentő csapatot csak hátráltatták... Minden alkalommal "jelenteni", aztán kisérgetni őket a helyszinen, meg nyilván kerülgetni is kellett a prominens személyeket és testőreiket is.
Dobrev Klára az Európai Parlament alelnöke lehet
@szegfue: 8:48-hoz Biztos "megfujt" a szél, mert az akartam irni: szocializmust épitettünk, nem a kommunizmust (véletlenül kapitalizmust irtam)!!!
Dobrev Klára az Európai Parlament alelnöke lehet
@Horizont: Azt hiszem, hogy én igazából nem is akarom "meggyőzni", csupán arra törekedtem, hogy valóban "véleményt cseréljünk". Apukám volt hasonló... neki is szépen "levezettem" mindent, mondta: "igazad van"... aztán mikor ugy éreztem pontot tehetünk az ügy végére, ujra kezdte... szóval ekkor láttam be: a büdös életben nem győzöm meg semmilyen, kézzelfogható érvvel, mert a részletekben igazat ad, de a véleménye akkor is változatlan maradt. Ebben csak az az érdekes, hogy ez csak a politikával kapcsolatban volt.
Dobrev Klára az Európai Parlament alelnöke lehet
@Csizmás Kond: Tegnap 14:15 Bocs., de először is nálunk M.o-on annak idejént a "szocializmust épitettük", nem a kapitalizmust. Azt gondolom: még mindig nem érted az én gondolatomat, de lehet, hogy nem fogalmaztam világosan. Nekem semmi bajom nem volt az oroszoktól átvett "ideológiából", mert akkor én gyerek voltam, ebben nőttem fel és mivel akkor nem politizáltam, fogalmam sem volt az egészről. Mondhatjuk ugy is, hogy én megmaradtam "szocialista" magnak. Balog is igy nőhetett fel, de ő "fejlődött"... egyik helyezettje volt a "Ki tud többet a Szovjetunióról", aztán ő is "követelte" az oroszok kivonulását, majd mostanság megint Putyin felé fordulnak... és hát szerintem ez az Oroszország már igen messze van a Szovjetuniótól, ami a "szellemi örökséget" illeti. Végezetül, lehet, hogy "dogmával" akarnak etetni minket, csakhogy én nem fogom megenni!:)))
Elképesztő festményen kerget lepkéket Rogán Cecília
Hát ha Rogán Cecilia "szép", akkor én legalább Claudia Schiffer vagyok az én 156 cm-es meglehetősen dundi alkatommal!:))))
Semjén Zsolt szerint túl sok jogdíjat kapnak a színészek, ezért intézkedett, hogy írják át a törvényt
@advocat: Ez a kis "sehonnai" az Országgyülés ülésein, amikor O.V. beszél, teljesen "elalél"...gennye egy ember...