szegfue

Máris méri a hírhedt kutatóintézet, hogy mit ronthatott el a Fidesz a kampányban
@karma1: Talán, ha a kérdések nem tartalmaznák a válaszokat, akkor hasznos is lehetne mondjuk időnként. Valóban a saját elképzelését akarja "alátámasztani" egy ilyen közvélemény kutatással! Pont olyan, mint amikor levelezik a "néppel"... Hiába, na! A hatalom, a pénz mindenkit hülyévé tesz... nyilván vannak kivételek, de ezek erősitik a szabályt!:))
Máris méri a hírhedt kutatóintézet, hogy mit ronthatott el a Fidesz a kampányban
Tényleg nagy a baj, ha Magatok nem tudjátok meghatározni, megmagyarázni a "bukás" okát!! Vagy talán ennek a felmérésnek csak az a célja, hogy megrendeljen és kifizessen egy "munkát" annak az intézetnek, amelyik "kormányhü"?!
Ez áll Borkai Zsolt vagyonnyilatkozatában
@papa.49 Szerintem ezt mindenkinek a "saját kis" kezével kell kitölteni, legalábbis ugy emlékszem.
Érd új polgármestere elásná a csatabárdot a helyi fideszes országgyűlési képviselővel
Ma már azt mondom: "könnyü" volt megnyerni a választást... most jön csak a neheze. A mi településünkön is "váltás" volt és bizony tapasztalom a "topogást" ... az indulatok továbbra is elég magas hőfokon "égnek" mindkét részről... közben mintha elfelejtenék, hogy máris tenni-venni kellene.
Pikó: Leállhatnak a folyamatban lévő ügyek, csúszhatnak a fizetések Józsefvárosban
Amit a hirből tudni lehet, "távoztak az aláirók" és ezért csúszhatnak mondjuk a közüzemi számlák, a bérek, az adók befizetései. Most őszintén egy pénzügyi vezető csupán egy szakember a saját területén, mi félni valója van, vagy mazohista és jólesik neki, ha munka nélkül marad egy darabig?! Mondjuk azt már végképpen nem értem: mégis hogy tudtak "távozni"?! A szavazás előtt a régi polginak, a szavazás után az uj polginak (vagy talán a munkáltatói jogokat megkapó vezetőnek) kellett aláirnia, akinek vélhetően még nem volt "bejelentett" aláirási joga... vagy rosszul gondolom?
Reviczky Gábor csalódott a választókban és lakása miatt remeg
Igazán nem értem a félelmét! Ha tisztességes uton jutott hozzá, akkor teljesen mindegy ki a polgármester, hiszen korrekt "irás" van róla... nem?! Ha pedig valami sunda-bunda van benne, bizony akkor kellett volna félnie, amikor aláirta, vagyis nem kellett volna elfogadnia.
Ez áll Borkai Zsolt vagyonnyilatkozatában
@Eriksson: Ez igaz! A vagyonbevallás csak a gyarapodását, vagy a "szegényedését" mutatja..tehát kellene az SZJA bevallása is, melyből látni a bérleti dijat is, amiből természetesen adóznia kellett volna... csak igy "párban" lehetne megállapitani az éves nettó keresetét és vélelmezni, hogy az előző évi vagyonbevallásához képest a köv. évi reális, vagy sem, ill. mire telhetett és mire nem.
Megható üzenettel búcsúzik Csuja Imre fiától volt barátnője
@raikelu: Most már tényleg menj a francba!!! Neked tök mindegy, hogy hova rakod be a "szarságaidat"?! Legalább az elhunytakról szóló megemlékezésekhez ne tedd!!!
Hoppál Péter a Facebookon üzeni: Budapestet megölte az emberi butaság
Csak óvatosan az ilyen kijelentésekkel Hoppál "uram"... ha a butaság ölne, akkor már Te rég halott lennél!!
A választási eredmény csapás Orbán számára – ez látszik külföldről
@reagens: Jó derültem a megjegyzéseden: "Ilyen az, amikor a magyarok nem törődnek a vinnyogókkal." Nem-nem, teljesen rosszul gondolod!!! Nem a törődéssel volt a gond, hanem baromi nagy biztonságban, mondhatnám teljesen "bebetonozva" éreztétek magatokat, tulságosan megszédültetek a hatalomtól, azt hittétek mindenkit megvettetek kilóra... vagyis rendesen elbiztátok magatokat, nem vettetek komolyan semmit sem! A településünkön pont u.igy történt!! A polgink fényképezkedett az önkorm. épülete előtt, mögött, majd az iskola előtt, a szavazó helyen, a szavazás bedobásakor is és megjegyezte, hogy még "meggondolom kire szavazok", meg, hogy "döntöttem", tehát még mindig gunyolódott az ellenzéken és még csak fel sem merült benne a bukása. Már pedig az ilyen lenéző magatartás előbb-utóbb megbosszulja magát!! Látnod kellett volna éjjel 2-kor a hivatali dolgozókat, akik fogadták a szavazás eredményeit és akik ott izgultak a polgiért... teljes volt a "gyász"... azt vártam, hogy mindjárt félárbocra engedik a nemzeti lobogót is. Meg kell tanulniuk: a kellő alázatot a településen lakókkal szemben! Ugyhogy megérdemli ezt a baromi nagy "zuhanást" a csúcsról!!! Most mehet vissza kutyatenyésztőnek, "almozni" és valódi munkát végezni... akkor talán 5 év mulva ujra megtudja, hogy belőlünk éltek/élnek a mindenkori településvezetők és majd akkor ujra "harcolhat", hogy a falu első embere legyen! De az is lehet, hogy a mostani "barátai" már régen az ellenzéki polgi hátsóját fogja nyalni és nem is emlékeznek rá... Hát ez a nagy "harci helyzet"... remélem érted?!
A választási eredmény csapás Orbán számára – ez látszik külföldről
@reagens: 11:31 Ez volt a tegnapi 17:14 hsz-d: "Hihetetlen, hogy mennyien mentek el szavazni
A roncsellenzék már előre magyarázkodik és hazudozik a vereség miatt. Érzik hogy végleg végük van:)"
Ez most nagyon nem jött be...most végül is Te magyarázkodsz, nem?
Megfosztanák Borkait az olimpiai életjáradékától
@zildikó: 13:11 Sajnálom, ha Te csak azt látod, hogy "minden férfi csal". Szerintem nem az a legfőbb baj, hogy csalja a feleségét -- bár a Fidesz által hirdetett család, meg a keresztény "lelkületbe" talán ez sem fér bele -- hanem a "bizniszei"... még akkor is, ha csak a fele igaz... ez a szomoru ebben. Annyi gerinc sincs benne, hogy a kétes ügyei miatt lemondjon... pedig a "szexbotrány" csak az előszele lehet egy nagyobb pofonnak, tehát még a "paraszti esze" sincs meg. Inkább választja a jólétet, amiből esetleg pillanatokon belül nem lesz része, ha valóban bebizonyitják a szabálytalan adás-vételeket és lebukik...
Az ügyészséghez fordult a DK a Borkai-ügy miatt
@advocat: Ez igy igaz, senkinek semmi köze hozzá...de szerintem ez a lényeg: "A DK szerint, ha az ügyészség nem lép, az azt jelenti, hogy Orbán Viktor is a haszonélvezője a győri polgármester korrupciós ügyeinek."
Új mutatót vezet be az MNB, láthatóvá válnak a nyugdíjpénztárak költségei
Nem lehetne valami "uj mutatót" bevezetni az MNB-nél is?! Akkor láthatnánk a költségeit.
Borkaiék nagy biznisze, és a pénz útja
Valóban! Amig mi "köpködünk", vagy éppen elnézzük Borkainak ezt a "kalandját", csak a lényeget nem látjuk, nem tudjuk!! Remélem a győriek is olvassák ezt a cikket!!
Levelet küld Orbán Viktor a szavazóknak
@SystemError: tegnap 20:46 Pontosan ugy van, ahogy irtad! Azzal kiegészitem, hogy ezért a M. Posta elég sok pénzt kap, viszont a postások egy fillért sem! (Ilyen tömegü levélnél bizony sokszor felborul a bringájuk, magam is többször segitettem összeszedni.)
Levelet küld Orbán Viktor a szavazóknak
Szegény postások... mire ezt a sok "szart" lóhalálában, az utolsó pillanatban kihordják? Ráadásul teljesen értelmetlenül, hiszen ugysem kapják meg az emberek még a választások előtt... hacsak nem elsőbbségivel küldi... telik rá, van pénz dögivel:(
Nagyon kevés szavazatszámláló lesz az önkormányzati választáson
@Eriksson: 15:11 Persze, hogy nem a kormányról van szó! Ezt tudod Te, én és még sokan, csak az a baj, hogy mégis arról szól: Fidesz-KDNP, vagy az ellenzéki pártok egyikének "támogatottja" lesz a polgármester és a testülete. És azért az sem véletlen, hogy a kormánytól, vagy a Fidesztől, mint párttól nem 1x hangzott el, hogy ha fideszes lesz a polgármester, akkor lesz pénz, akkor "fejlődhet" az a település, na meg még Kósának is a legfontosabb munkája lesz, hogy a választások után "foglalkozik" az önkormányzatokkal.
Sebtében átadtak egy félkész játszóteret Érden, több gyerek is megsérült, miután használatba vették
Szerintem: ahogy pl. egy autónak nincs próbaüzeme az utakon (ezt a gyártó csinálja, nem pedig a használó), vagy éppenséggel a vásárokban üzemelő hintáknak, körhintáknak, vagy egy lakóépületnek sincs, ugy egy játszótérnek sem lehet. Müszaki "bejárás" kell hozzá: megfelelnek a játékok a követelményeknek, biztonságosak, a terveknek megfelelően készült, stb., erről jegyzőkönyvet kell késziteni, ha mindezek rendben vannak, akkor lehet átadni, használatba lehet venni. Igy már nem lehetne "munkagödör", hiszen már nem dolgoznak rajta, készen van!
Nagyon kevés szavazatszámláló lesz az önkormányzati választáson
@görbetükör: 14:24 Én inkább ugy gondolom, hogy a településeken elég rendesen számolják, csak amikor kapcsolódnak a rendszerhez és "felhőkben" elküldik a megszámlált szavazatokat, akkor "lefagy" a rendszer, hiba támad a szerverben... és máris más "jön ki belőle", mint amit küldtek. De hát "éljen a kedves vezér"!
Nagyon kevés szavazatszámláló lesz az önkormányzati választáson
@papa.49: Na mondjuk sejteni lehet, de hogy ebből jut a mi településünknek is?! Vagy talán az önkormányzati pénzből "csipnek" le?! Ugy, de ugy szeretném látni, hogy milyen számla van mondjuk a plakátokról, annak kihelyezéséről és mondjuk a "bérleti dijáról"... na meg hova is könyvelik, esetleg a közétkeztetésre, vagy fütés karbantartásához?
Nagyon kevés szavazatszámláló lesz az önkormányzati választáson
@Horizont: Itt a faluban -- talán rajtam kivül -- mindenki ismer mindenkit, vagyis ellenzékiként senki sem meri vállalni. Látnod kellene, hogy a fideszesek képei 50-100 méterenként "lebegnek" az oszlopokon... és egyetlen ellenzéki jelölt képe sincs kint, nyilván ez meg pénz kérdése. Egyetlen bolt vállalta csak be, hogy kitett a bejárati ajtajára egy A4 szórólapot + az üzlettől az uttesten áthuzódó molinot, ami olyan kicsi, ill. keskeny, hogy autóból nem látni, gyalogosan is csak akkor, ha közelebb megyek. Szóval még az indulás előtt sincsenek egyenlő esélyei az ellenzéknek, pedig 3 párt és 2 civil szervezet is támogatja nálunk és nem azért, mert tehetségtelenek, hanem azért, mert a Fidesznek van pénze (bár tudnám, hogy miből)!
Üzent a Fidesz a szavazóknak: a fejlődés csak a kormánnyal együttműködve lehetséges
Szerintem már az is "együttmüködés a kormánnyal", hogy az önkormányzatok szedik és hajtják be a helyi adókat, pedig a gépjármüadónak pl. csak a 40 %-a marad helyben, az illetékből egy fillér sem, a többi adóból (telekadó, házadó, iparüzési adó, stb.) meg egyre csökkenő mértékü (40, majd 20, jelenleg 10 %, ha jól tudom). Persze a kormány "átvállalta" a gyermekintézmények fenntartását egy hatalmas vizfej létrehozásával, vagyis ha valami nincs rendben ezekben az intézményekben, a KLIK-nek nincs rá pénze, akkor az önkormányzat és a szülők igyekeznek pénzzel és a munkájukkal pótolni.
Enni adott osztálytársának egy budapesti kisdiák, egészen elképesztő büntetést kapott
@Málna: 9:36 Nem hiszem, hogy "messzemenő következtetést" vontam volna le, nem is irtam "kőbe vésett bölcsességet", csupán a véleményemet irtam le, ahogy Te is...bár a kettőnk véleménye nem egyezik és ez igy van jól.