szegfue

Szakértő: sokkal olcsóbb lenne a gáz, ha nem lenne rezsicsökkentés
@jesz: 19:33 A gáz árából 2013.jan. 1. és 2019.febr. 28. között, azaz 6 év alatt "spróroltam" 580.230 Ft-ot, azaz havi 8.059 Ft-ot... közben levitték először a disznóhus, majd a csirke ÁFA-jat 5 %-ra, ami már u.annyiba kerül, mint amikor 27 %-os ÁFA terhelte... aztán néztem a paradicsom nagybani ára szezonban (500 Ft/kg) az üzletekben 7-800 Ft/kg. Lehet, hogy valóban olcsóbb lenne a gáz, de igazad van... a napi élelmiszer árak emelkedése mellett ez már fel sem tünik.
Szakértő: sokkal olcsóbb lenne a gáz, ha nem lenne rezsicsökkentés
@Cincinntatus: Már ne is haragudj, de nem érdekel, hogy más európai fővárosban mennyi a gáz, mert én itt élek, itt fizetem az itteni baromi nagy "rezsicsökkentés" mellett... e mellett az is felettébb "érdekes", hogy itt kapom a fizetésem, nyugdijam, ebből kell fizetnem. Majd ha európai nyugdijak, fizetések lesznek, akkor össze lehet hasonlitani minden mást is.
Kitüntették Orbán két volt miniszterét is
@CsipkeRózsa: Először én is átfutottam rajta, hiszen nem a legmagasabb kitüntetéssel jutalmazottak között volt, hanem az eggyel kisebbek között. Mivel erre a kitüntetésre a miniszterelnök, vagy a miniszterek egyikének előterjesztése szükséges... igy már "világos"...
Semjén Zsolt: Legyen mindenki egy kis Szent István!
@papa.49: @Nyírfa: Rákerestem! Apja M.o-n született (a nagyszülei is), édesanyja családja települt át a II. v.h. után, tehát az anyukája még Romániában született.
Kitüntették Orbán két volt miniszterét is
@CsipkeRózsa: És Lánczi András a Bp. Corvinus egyetem rektora... igaz ő "csillag" nélkül kapta a kitüntetést...
Kísérleti nyulakká tették az akadémikusokat – Orbán Viktor átvette az irányítást a tudományban is
@Eriksson: Bár a tudósokkal kapcsolatos témától nagyon eltértünk... de azért néhány gondolat. Látod, én meg most nem értem a Te fogalmazásodban, hogy mire gondolsz a "hogy rajtad (vagyis rólam van szó?) kívül hova lettek azok a termelőegységek"... hát én semmit sem vettem ezekből az üzemekből a rendszerváltás után... sőt azóta sem!:)
.Arra sem tudok válaszolni, hogy kinek/kiknek adták el a termelőegységeket. Egyet viszont tudok... 1945 után épitették ujjá az országot, onnantól épitettek üzemeket is, ezeket az üzemeket 1990 után adták el, vagyis 45 éve használt technológiához voltak öreg, elavult gépeik (de pl. a Csepel Müvekben pedig még régebbi gépek is voltak). Ugye a rendszerváltás utáni években a "piac alapu" termelést és kereskedést próbáltuk megteremteni, de korszerütlen gépekkel sehol sem voltunk, tehát jobbnak látták eladni akár 1 Ft áron is, gyakorlatilag törekedtek minden magánkézbe adni (pl. ez történt az önkormányzati lakásokkal is... az állam már nem tudta fenntartani, mert a felujitásra nem volt pénz, igy eladta az ott lakóknak, akik már saját zsebből ujitották fel, vagy költöttek a mindennemü javitásra). Szerintem nem a régi üzemek eladásával van baj, hanem hogy magánemberként kevés pénzzel (hiszen a "szocializmus épitése" alatt nem lehetett milliókat megtakaritani) nem lehet korszerü üzemeket létrehozni és ezzel versenyképessé tenni bármilyen magyar árut. És bizony, ha egy tőkével rendelkező külföldi épitett ide valamilyen üzemet, ahhoz sokkal kevesebb, de képzettebb szakember kellett, továbbá a magyar "tőkések" is abban a pár üzemben csak sokkal kevesebb embert tudnak foglalkoztatni, mint annak idején a félig emberi, félig gépi munkával előállitott üzemekben. Én ezt gondolom...
Kísérleti nyulakká tették az akadémikusokat – Orbán Viktor átvette az irányítást a tudományban is
@Eriksson: Ebben tökéletesen igazad van! Egyet viszont nem szabad elfelejteni, hogy az EU létrejöttének a célja nem gazdasági támogatás, hanem, hogy véget vessenek az országok közötti "szomszédháboruknak" (ne történhessen meg még 1x egy világháboru) és egyesitsék Európa országait. Igy véleményem szerint igenis van köze!
Ha ezt "leforditom" a magyar kutatóhálózat "kiszervezésére", akkor ott is pontosan ez történik. Az állam, az üzemeltető meghatározza a kutatás tárgyát, stb. és csak olyanok dolgoznak majd ott, akik ezt képesek magukévá tenni. A "szabadgondolkodásu" kutatók meg majd mennek ide, meg oda. Tehát, ha M.o-nak nem tetszik az EU elvárása, csak a pénze, akkor el kell "menni ide, meg oda".
Kísérleti nyulakká tették az akadémikusokat – Orbán Viktor átvette az irányítást a tudományban is
@Cincinntatus: tegnap 18:27 Kösz. a "tanmesét", de én nem erről beszélek! Nyilván nem fogalmaztam világosan... O.V. elvárja, hogy M.o. továbbra is részeszüljön EU-s támogatásokban, de nem hajlandó pl. az Európai Ügyészséghez csatlakozni, a plakátkampány Juncker ellen, vagy a CEU-val, a jogállamisággal és persze a migrációval kapcsolatban "megy a saját feje után"... egyáltalán nem érdekli őt, hogy mint EU-s tagország, M.o-nak is valahogy "idomulnia" kellene annak a szövetségnek a direktivájához, amit önkéntes alapon választott. Erre értem azt, hogy "lökd ide a pénzt, ... a többivel ne törődj..." Egyébként meg az elszámolásokkal is gondok vannak... nem véletlen, hogy a kormány eleve kifizeti az EU-s pályázati pénzeket a költségvetésből (emlékeim szerint még erre sor is van a költségvetésben) és majd megkapja az ország valamikor... persze, ha rendben találják.
Kísérleti nyulakká tették az akadémikusokat – Orbán Viktor átvette az irányítást a tudományban is
@kokopelli: 14:31 Értem én ám, hogy O.V. ellenőrizteti "pártkatonákkal" hova folyik majd a kutatóknak adott pénz, de akkor miért várja el, hogy a temérdek EU-s pénz elszámolását ne ellenőrizzék és ne kifogásolják?!
Kísérleti nyulakká tették az akadémikusokat – Orbán Viktor átvette az irányítást a tudományban is
@Cincinntatus: 11:38 "Lökd ide a pénzt, ide a pénzt, minél többet, a többivel ne törődj, majd mi elköltjük pénzedet ahogyan akarjuk." Miért, Orbán nem ezt csinálja az EU-s pénzekkel?!
Brüsszelezéssel kezdődött a virágkarneváli hét Debrecenben
Nekem már irtó unalmas a "magyarság összetartozása, a nemzeti egysége" kifejezés állandó hangsulyozása. Nem beszélni kellene róla, hanem érezni! De mégis mit kellene éreznem, ha a kormánypárt és a hivei szerint én nem vagyok magyar, mert nem értek egyet velük?! Furcsa ez a kettősség: akkor vagyok "nagymagyar", ha velük egyetértek, u.akkor állandóan buzdit a magyarság összetartozására... Mégis ellenzékiként -- bár magyarnak érzem magam -- azt akarja belém sulykolni: nem tartozom a magyarsághoz. Álságos, szemét egy banda!
A botrány után lemondott a karcai rendőrkapitány
@Nessy: A gondolatod első része nekem is eszembe jutott, de a többi nem...
A botrány után lemondott a karcai rendőrkapitány
Nem "szép dolog", amit tett, hogy finom legyek... viszont meglépte az egyetlen dolgot is, amit ilyenkor tenni kell: lemondott.
Gyurcsány olyat posztolt, amire már csak ezt tudjuk mondani: Feri, a K. Anyádat
@durbincs: Ez aztán a "friss" ujszerü megnyilvánulás:))))) Nagy agymunkát kiván egy előző mondat bemásolása:))
Gyurcsány olyat posztolt, amire már csak ezt tudjuk mondani: Feri, a K. Anyádat
@durbincs: 10:46 Mondtam én, hogy fáradt, kiégett... sőt baromira unalmas... Nem is értem kinek tetszik az Ön "mondókája", amit mindenkinek bemásol?! Gondolom van családja, akik Önt szeretik, de itt az eszéért nem tudjuk szeretni, a szépségét meg nem ismerjük...
Gyurcsány olyat posztolt, amire már csak ezt tudjuk mondani: Feri, a K. Anyádat
@durbincs: Ez uj "gondolat" Öntől... képzelje csak el, micsoda frappáns válaszokat tudna adni -- talán még értelme is lenne, sőt képes lenne a témával kapcsolatban is reagálni -- ha elmenne egy kis szabadságra... biztos feltöltődne!
Gyurcsány olyat posztolt, amire már csak ezt tudjuk mondani: Feri, a K. Anyádat
Egy ujságirónak az a "munkája", hogy irjon, tájékoztasson... Azon tul, hogy még a nevét sem meri odairni -- legalábbis én nem találtam -- ennek a cikknek a hangneme felháboritó!!! Mit szólna bárki is, ha pl. egy boltban az eladó ezt mondaná, amikor keresünk valamit és az 5. sem nyeri el a tetszésünket?! Szóval, aki egy ilyen cikket ide, vagy bárhová is betesz, az pontosan olyan! Mindent meg lehet irni az ellenzékről, Gyurcsányról is, de nem ilyen aljas, gusztustalan módon... ez messze van a klasszikus ujságirástól!
Utazás Ujhelyi István mélyére
@Aki Én: Az egész cikkből ez az egyetlen mondat igaz: " „Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan. Tamási Áron" A többi -- ahogy mondod -- okádék!!!
Egekbe szökik a zöldségek ára
@kereső: Én őszintén hittem neki, mert magamból indultam ki... vannak dolgok, amiket képtelen vagyok megcsinálni, megjavitani, pedig akarom, de a vége mindig az, hogy ideges leszek a tehetetlenségem miatt, aztán melegem is lesz... és akkor feladom.
A továbbiak pedig elgondolkodtatóak... nekem nincs ebben tapasztalatom, mert csak ezt az 1 szomszédomról tudom, hogy a munkája mellett kiváltotta az őstermelőit.
Egekbe szökik a zöldségek ára
@kereső: Nem akarok én ezen vitatkozni, de nekem ez a véleményem, mert a szomszédom 1x kiváltotta az őstermelőit és csak a nyavalygását hallottam ezzel kapcsolatban... tehát nem elvi sikon irtam. Hidd el, hogy nem volt semmilyen "affinitása", hogy valamennyire is adminisztráljon.
Kipakolták, üresen áll Vajna Tímea gyémántüzlete, a Dorottya Diamond Palace
@Commenter: 13:14 Igen, megnéztem Vida József... bár a nevét nem nagyon hallottam, de mindenesetre érdekes az önéletrajza...M.o. 3. legbefolyásosabb embere. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy a Puskás Akadémia vagyona majd az államé lesz... Bár most már követhetetlen az egész... u.is eredetileg O.V. alapitotta ezt a Felcsuti utánpótlásnevelés Alapitványt és ki tudja hogy rendelkezett az okiratban...
Kipakolták, üresen áll Vajna Tímea gyémántüzlete, a Dorottya Diamond Palace
@Commenter: 11:50 "Vajna is csak stróman volt", ahogy irtad... nekem is ez a véleményem! Ha igazi tulajdonosa lett volna a TV2 Médiacsoportnak, akkor a hagyatéki tárgyalást meg kellett volna várni az eladásával... e helyett: Vajna meghalt jan. 20-án és már jan. 24-én uj ügyvezetője, majd májusban uj tulajdonosa lett... Tehát ha nem képez hagyatékot, akkor nem lehetett az ő tulajdona... gondolom én.
Hamarosan indul a posta elektronikus kézbesítési rendszere
@papa.49: Valóban, az ilyenek nem a helyi postásokon mulnak... nem ők dobálják szét a leveleket, hanem a posta központjában lehet hiba. Sőt az sem normális, hogy a posta felvállalja a szórólapok kézbesitését is külön pénzért és ebből a postásoknak egy fitying sem jut! Nem 1x eldőlt már a mi postásunk bringája a rengeteg szórólaptól:(
Egekbe szökik a zöldségek ára
@kereső: Van igazságod, de szerintem irtó macerás a kistermelői igazolvány kiváltása + minden évben betétlapot hitelesittetni a falugazdásszal. Valóban irogatni kell a nyugtákat, hogy bizonyitsad a 600 eFt alatti bevételt. És hát ott van még a járulékfizetési kötelezettség is (17 % eg.b.+nyugd. + 8 millió alatti bevétel esetén az előző évi bevételének a 20 %-a után is meg kell fizetnie a 17 %-ot), ha biztositásra kötelezett. Szerintem nem nagyon tudja meguszni a könyvelőt -- legalábbis az elején -- ha mindennel nagyjából tisztában szeretne lenni. A Nav erről szóló tájékoztatója 32 oldal, ami azért nem egykönnyen érthető... főleg olyannak, aki mondjuk csak a "földhöz" ért. Egyébként én a piacon még életemben nem kaptam nyugtát a zöldségfélékről!