Magyarország rendezi meg 2023-ban Szegeden a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát (International Olympiad in Informatics), miután a Digitális Jólét Program, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság és a Szegedi Tudományegyetem közös pályázatát ítélte legjobbnak a döntőbizottság – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn.

2023-ban olimpiát rendez Magyarország

Kiemelték, a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia az egyik legrangosabb tudományos diákverseny, 1989-ben rendezték meg első alkalommal. Az esemény mára világméretűvé vált, amelyen mintegy 80 ország vesz részt rendszeresen, egy ország maximum 4 versenyzőt indíthat.

A közleményben felidézik, hogy az idén Bakuban megrendezett versenyen a magyar diákok kiváló eredményeket értek el. Tóth Balázs, a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium tanulója, aki korábban a közép-európai olimpián az abszolút első helyen végzett, ezúttal aranyérmet szerzett.

Magyarország eddig egy alkalommal, 1996-ban, Veszprémben adott otthont a versenynek.

A Nemzetközi Informatikai Diákolimpia magyarországi rendezésének külön apropóját adja, hogy 2023-ban lesz a modern számítógép atyja, Neumann János matematikus születésének 120. évfordulója.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) határozott célja, hogy a munkaerőpiaci igényekhez igazodva egyre több fiatal kezdje meg tanulmányait, és szerezzen diplomát informatikai felsőoktatási képzésekben, hosszú távon pedig, egyre többen helyezkedjenek el a digitális szakmákban – írja az ITM közleményben.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Jozefina: Az angol itthon is kell, mert ez a fránya számítógép általában angolul kommunikál! Sőt, még otthon is. vagy keresni kell valakit, aki lefordítja, már megint mi a baja. mert a számítógépnek lelke van!
Qqberci
@Jozefina: Angol nélkül már mozdulni sem lehet, de újra jön fel az orosz és tartok tőle, hogy a kínai is...
man at work
Kiknek?
Minek?
Pénzosztóhely a csicskáknak.

Magyari országon Ferrarival jár a csicska, és nem érti, hogy hiába a Ferrari, attól még csicska.
Szánalmas, ahogy a buta magyar csicska parasztok félreértik az élet értelmét.
man at work
Gyertek fideszes csicskák, menjünk Ferrarival oda.
Hova?
Hát, oda.
És tényleg oda megy az összes Ferraris csicska bemondásra.

Annyira szánalmas, ahogy nyom egy kövért gázt a csicska, hogy megmutassa a világnak...
Nincs semmid!
A Ferrari sem a tiéd!
Kezded érteni... vágod, köcsög?!
papa.49
A HAZUG mti. megint kitett magáért, EZ AZ OLIMPIA, NEM AZ AZ OLIMPIA, amiért csurog a fittyed pofázmányából a nyál a csutitetűnek !!!
terlasz
Már azt hittem, hogy varázslók fognak megküzdeni olimpiai szinten a Magyarföld eltüntetéséért. Orbán zsebe lesz az elnyelő tárgy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.