Legalább nyolc helyen észleltek már invazív kaktuszokat a magyar természetben. Nem túl intelligens emberek ültetik ki őket, ki tudja, miért. Október elején számoltunk be a Duna-Ipoly Nemzeti Park közleményéről, amely a Vértes egyik fokozottan védett völgyében megtelepedett invazív fügekaktuszokról szólt. E kaktuszfaj – talán mondani sem kell – nem őshonos Magyarországon. Dél-Európában azonban invazív állományai már problémákat okoznak, mert agresszív terjedése közben kiszorítja az őshonos növényeket.

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Akár tanmese is lehetne

„Legalább nyolc helyen észleltek már invazív kaktuszokat a magyar természetben. Nem túl intelligens emberek ültetik ki őket, ki tudja, miért.”

Az emberek természet ellen elkövetett disznóságainak egyike van egyre erőteljesebben kialakulóban napjainkban nálunk is. Hasonló történetek állatokkal is sokan vannak. Butaságból, aljasságból, bosszúból, esetleg vélt vagy valódi pillanatnyi egyéni érdekből teszik tönkre az ott élők életét.
Ez sajnos nem ritka. Azonban van nem is kis hasonlóság ártunk és qurmányunk manipulációjában is. Egyértelműen aljas és egyéni szándékkal invazív határontúli szavazatokkal próbálják a valódi hazai szavazatokat ellehetetleníteni! =)) S nem elégszenek meg a szavazatokkal, de fizetett aktivistáikkal már telkes mértékben megszállták a net-et is.
Ez olyannyira sikeres, hogy oda jutottunk, hogy még a magyar nyelvet sem ismerő zömmel román pribékek dominálják a fórumokat (a cenzorok nem merik piszkálni őket) és azon igyekeznek, hogy ők mondják meg ki a magyar és ki nem!! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: ugye itt is sorolhatjuk őket: dumb-richtől, málnán és a reagenseken át, ad ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.