A skót szövetségi kapitány, Steve Clarke szerint a nem európai játékvezető, Facundo Tello befolyásolta a magyarok elleni meccs eredményét. Clarke úgy véli, hogy egy európai bíró büntetőt ítélt volna a 79. percben, amikor Willi Orbán és Stuart Armstrong összeütközött.

Érdekes véleményt fogalmazott meg a magyarok ellen elszenvedett vereségről a skót válogatott szövetségi kapitánya. Steve Clarke szerint, ha európai lett volna a játékvezető a mérkőzésen, akkor teljesen másként alakult volna az eredmény. A mérkőzésen az argentin Facundo Tello fújta a sípot – közölte a vg.hu.

Foci-Eb 2024: Nem tetszik a skótoknak a magyar győzelem – A bírót hibáztatják, mert nem európai

Steve Clarke, a skót válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia – Magyarország mérkőzés kezdete előtt a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. A magyar csapat a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Skóciát, ezzel megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra – Fotó: MTI/Illyés Tibor

A 79. percben Willi Orbán ütközött Stuart Armstronggal a magyar kapu előtt. Armstrong egy kiugratás után került ígéretes helyzetbe, végül Orbánnak sikerült megakadályoznia a kapura lövést. A két játékos találkozásáról nehéz volt megállapítani, hogy történt-e szabálytalanság, ám az argentin játékvezető, Facundo Tello végül nem fújt a sípjába. Ezt a mozzanatot nehezményezte a skót kapitány, aki szerint, ha európai lett volna a játékvezető, akkor az büntetőt ítélt volna.

Ennek mi értelme? Argentínából hoztak bírót, de miért? Miért nem európai volt a játékvezető?

– tette fel a kérdést Clarke.

Tello, az Eb egyetlen nem európai bírója, a UEFA és a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség megállapodása alapján vehet részt az Eb-meccseken.

A meccs után a skót csapatkapitány, Andy Robertsont is megkérdezték a vereségről. Azt mondta, hogy a válogatottjuk mindent beleadott, de a magas labdabirtoklás ellenére nem tudtak helyzeteket kialakítani.

Sokáig fog tartani ezt a vereséget feldolgozni

– mondta Robertson.

Forrás: vg.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.