Interjút készített a 444.hu Nagy Ervinnel, aki az egyik első művész volt Magyar Péter, majd a Tisza Párt kampányában.

Nagy Ervin  megpelő válasza: akár miniszter is lenne Magyar Péter kormányában
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az interjúból egyelőre csak egy rövid részletet közöltek. Mint írják, a beszélgetés során szóba került, hogy mi történt az elmúlt hónapokban a most születő párttal, hogy mi a véleménye Magyar one man show-járól és hogy melyik Orbán Viktorra hasonlít a pártvezér, a 25 évvel ezelőttire, vagy a mostanira.

Az interjú végén pedig azt is elárulta, akár kulturális minisztere is lenne egy Magyar Péter-féle kormánynak.

"Én úgy látom, katasztrofális helyzetben van a magyar kultúra. Főnök úr látványosan leszarja, legfeljebb a tönkretétele érdekében tesz lépéseket; »Üssétek-verjétek a belvárosi értelmiséget«, kábé ennyit gondol róla. »Hozzátok őket minél lehetetlenebb és méltatlanabb helyzetbe. Néha bazseváljatok a külpolitikának is, hiszen Európa igazi védői mi vagyunk, úgyhogy jó lenne ennek egy kicsit aláciterázni«. Szerintem többet tényleg nem nagyon gondol róla, maximum műkönnyezik egy kicsit a békemenet diákszínjátszó körének háborús giccsparádéján. Aztán úgy »történülnek« a dolgok, hogy még egy szerencsétlen kultuszminiszterünk sincs. (...) Úgy képzelik, hogy joystick-kal lehet irányítani a kultúrát, egy pöffeszkedő nemzeti színházas bőrfotelből. Ez nem egyszerűen káros, ez pokoli. Azért vagyok itt, azért másztam bele a politika ingoványába, hogy megpróbáljak hozzájárulni a változáshoz, hogy a következő generációnak már ne ezen a csatatéren kelljen felnőnie"

- mondta Nagy Ervin.

Forrás: 444.hu

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Nem is lenne rossz!! És sajnos igaza van.
Most ki is a kulturális miniszter?? Még ezt se tudjuk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@kereső: Valójában mint minden ez is nézőpont kérdése! Én a rendszer ellensége voltam, kicsit másként látom a dolgokat és eseményeket...
kereső
@Dr. Proktor: Ok, hogy az voltál.én még szamizdatot is terjesztettem, viszont nem lehet elvitatni a rendszernek azokat az intézkedéseit, amelyek milliók életét változtatták meg minőségi módon. És mert nem lehet a két rendszert...mindkettő diktatúra, : az egyik egy világpolitikai döntés következménye a 2.vh után, a másik meg egy rendszerváltás utáni retrográd "fölkeforradalom" eredménye...senki nem tartott senki fehjéhez pisztolyt, hogy igy legyen, orbán döntése , és orbán búne a NER. Senki másé...hiszen hazugságok tömkelegével szerezte meg a hatalmat.
Dr. Proktor
@kereső: A két rendszer tényleg különbözik, de a lényeges vonásokban a mostani mégis szabadabb és ezt nem csak az jelenti hogy szabadon lehet utazni! A lényeges különbség a két vezető között volt, Kádár előnyére, de a sameszok a rendszerek tényleges üzemeltetői, az írt vagy íratlan vezetői elvárások véghezvitelével és túlkapásaival...
Igen, voltak a múlt rendszernek vitathatatlan előnyei, de voltak erősen vitatható intézkedései. Tudnék mesélni...
kereső
@Dr. Proktor: Nem mondtam, hogy nem szabadabb...viszont nem szabad elfelejteni a két rendszer az "átkos" és a NER megitélésénél a külpoliitikai helyzetet, és azt, hogy akkor és ott Magyarországnak nem volt választása. Orbánnak volt..igy döntött,. legyen átkozott érte.
Géza
@Dr. Proktor: Rólad beszélek, neked!
NKF
Mit akar ez a süket fasz? Miniszter lenni? Nem tudom ismeri a távolságot Makó és Jeruzsálem között?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.