Narancssárga riasztást adott ki a HungaroMet, szélsőséges időjárásra számíthatunk.

A hét időjárása elég szélsőségesen kezdődik. Ma délig keleten és nyugaton elszórtan zivatarok alakulhatnak ki. A déli óráktól a nap további részében várhatóan az ország délnyugati felében, illetve északkeleten alakulhatnak ki zivatarok – írja a met.hu

Zivatarok környezetében általában intenzív csapadék (15-25 mm), viharos szél (60-80 km/h), néhol jégeső (2 cm alatti átmérővel) előfordulhat. Északkeleten délután kisebb területen egy-egy intenzívebb vagy heves zivatarra is van esély (széllökés > 90 km/h, jégátmérő > 2 cm, felhőszakadás > 30 mm).

Időjárás: riasztást adtak ki, 90 kilométeres szél, két centis jégdarabok és felhőszakadás is jöhet

Forrás: Pixabay

A délutáni, kora esti órákban Zala megyében és Dél-Dunántúlon a hidegfront egy újabb hullámának hatására várhatóan nagyobb számban alakulhatnak ki zivatarok, amelyek hatására viharossá (60-90 km/h) fokozódhat a szél, illetve ezen a területen heves zivatar átvonulására is van esély kissé nagyobb területet érintve a fenti kísérőjelenségek mellett. A késő esti óráktól a keleti részeken is csökken a zivatarhajlam.

Középhőmérséklet

Ma a Dunántúlon és északkeleten megszűnik a hőség a napi középhőmérséklet általában 25 fok alatt valószínű. A délkeleti országrészben 25 fok felett, Békés, illetve Csongrád megyében 27 fok felett alakulhat a napi közép.

Forrás: HungaroMet

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Mind meghaltok, üzente a Nemzethy Jósda.
Nyírfa
Jó is ez a kis szél, azaz jó lenne, ha ki tudná fújni a meleget a lakásból, de nem tudja, csak az ablakokat csapkodni, az pedig nem járja. Marad a logisztika, hol itt nyitok ablakot, hol ott, de ez nem segít azon, hogy kályhában kell főzni, aludni, egyáltalán, lenni.
Semmi se nem jó. Az ősz, az igen, amikor még valamennyire tartják a meleget a falak, és lehet flangálni egy szál pólóban, de, ahogy hűvösödik, és még nincs fűtés, az se nem jó.
Ilyen a polgár, mindig csak az elégedetlenkedés. És ez még csak az időjárás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.