A holokauszt túlélőinek a MÁV ellen benyújtott kárpótlási keresetében több Izraelben élő felperes is szerepel, néhányukkal jeruzsálemi tudósítónk beszélt. Közülük egyesek nem is tudtak róla, hogy részt vesznek az ügyben, mások ugyan tudták, de mint elmondták: "az amerikai ügyvédek intéznek mindent”.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: gondolkodo
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csutak
@gondolkodo: Két teljesen különböző esetet kéretik nem összekeverni!

Az egyiket a világ, mint lezárt eseményt kezeli amiből tanulni kell.

A másik pedig pont olyan, mint amikor én a kamionommal közlekedem. A difi csak annyi, hogy nekem nincs időm konzíliumra, mint az orvosnak beleérte a sürgősségit is, mert nálunk minden eset sürgősségi!
safi
@gondolkodo: szerintem nem túl jó a párhuzam. Én nem érzem túl ízlésesnek a kórházak perelését sem. Szerintem, ha az orvosra vagyok dühös, akkor őt akarom megbüntetni, nekem az lenne az erkölcsi győzelem, nem a kórháztól besöpörni a milliókat (amit ráadásul szintén az adózók adnak össze.)
csutak
@safi: Mivel az orvos személyesen nem perelhető, kénytelen az ember azt az orvost perelni aki mondjuk gátmetszés közben telefonál és a végbélbe vág! (szegedi példa)
Amit nem tudsz: Minden kórház, kft, bt rendelkezik erre az esetre felelősség biztosítással, azaz a biztosító fizet.
Gond akkor van, ha a trehány dokik miatt nem tudnak szerződni.
Sajnos a szakma pedig összezár, ahelyett, hogy a hitványát kidobná magából:(
csutak
Bocs, félreérthető:
"kénytelen az ember azt az orvost perelni"
Értelem szerűen (van olyan?)
"képtelen a ember azt az orvost perelni"
safi
@csutak: nem jogi oldalról vezettem le a dolgot, hanem érzelmi oldalról. Egyébként a biztosítási díjat ki fizeti? (költői kérdés volt) A biztosítók nem szeretnek rosszul járni, tehát gondolom ez sem két forint. De hagyjuk ezt a témát itt, nem ide tartozik.
Csubaka
Slomo (Solomon) Morel, a lengyelországi születésű zsidó kommunista tömeggyilkos, a német polgári személyek számára Swietochlowice városban létesített koncentrációs tábor szadista hóhéra 2007. február 14-én ágyban, párnák és jó anyagi körülmények között hunyt el Tel-Avivban. A lengyel hatóságok korábban kétszer is kérték kiadatását Izraeltől emberiségellenes és népirtó bűncselekmények elkövetése miatt. De mindhiába. (Morelről írásunkban később majd részletesen értekezünk.)

Jichák Árád, a világhírű holokausztkutató izraeli történész kiadatását, pontosabban egy vizsgálóbizottság előtti meghallgatását alig néhány héttel ezelőtt, 2007 augusztusában a litván hatóságok kérték. Vilnius szerint ugyanis Árád, akárcsak a lengyelországi Morel, a II. világháború idején és után tevékenyen kivette részét ártatlan polgári személyek meggyilkolásából. Az izraeli hatóságok "természetesen" a legújabb kiadatási kérelemnek sem hajlandók eleget tenni. Pedig az Árádnak tulajdonított szörnyű bűncselekmények azért is elgondolkodtatóak, mert az izraeli történész nem csak neves holokausztkutató, hanem a téma egyetemi előadója és huszonegy esztendőn keresztül a jeruzsálemi Jád Vásém Holokauszt Emlékmúzeum igazgatótanácsának az elnöke is volt, s ezenkívül az izraeli hadsereg nyugalmazott vezérezredese.

Most akkor mit akarnak ezek az elmebetegek a MÁV-tól? A

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.