Még ebben a parlamenti ciklusban eredményt vár a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azzal a kutatással kapcsolatban, amelyet az oktatási tárcával közösen indítottak és a tanárok valós munkaterhelésést méri fel.

Forrás: Hírszerző
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

inkvi
Sajnos így van, ahogy a néhány kiemelt gondolatból is sejthető!
Néhány gondolat:
Szakmai tanári területről(speciális szakmákban).
1. Nincsenek tankönyvek, ezért a tanároknak el kell készíteniük a tananyagot lehetőleg digitalizált (prezentáció) formában, ami rengeteg időt emészt fel. Ezt csak otthon tudja elkészíteni, mert a lehetőségek korlátozottak az iskolában (lassan már kréta sincs; a táblai filctollat saját zsebből veszik; fénymásolni nem lehet: ezért otthon nyomtatnak saját papírra, saját tintával segédanyagokat a diákok számára). Ezt a Szalay utcából nem látják, mert be van kötve a szemük.
2. Minden iskolában van apparátus a bér-elszámolásra: mégis a teljesítmény elszámolás alapjait 2 havonta a tanár készíti el.
3. Napi 12 perc van fizetve az osztályfőnöki adminisztrációra, ami a hiányzások összesítésére sem elegendő; nemhogy a levelezésre (szülő értesítése, gyermekjóléti szolgálat értesítése, önkormányzati jegyző értesítése, kirendelt gyámmal való kapcsolattartás, pártfogóval való kapcsolattartás, rendőrségnek és előzőknek jellemzések írogatása, stb.).
4. Állandó értekezletek, továbbképzések.
5. Külön műsorok előkészítése, begyakoroltatása (szalagavató stb.)

Nem ragozom! Lényeg: valamit tenni kell, mert ez így katasztrofális túlterheltség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.