A gazdaságilag aktív lakosság jelentős többsége (69 százalék) nem érzi magát biztonságban a jelenlegi hazai egészségügyi ellátó rendszerben, biztonságérzetük még romlott is az elmúlt 12 hónapban, s több mint kétharmaduk hajlandó lenne előre kiszámítható többletköltséget is elviselni annak érdekében, hogy időben, megfelelő minőségű egészségügyi ellátáshoz jusson.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Edy Andre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
batukán
Az ami az egészségügyben folyik az abszurd. A beteg nem az infarktusa miatt érez halálfélelmet, henem attól, hogy ott néhány napot el kell tölteni. Orbánék valamilyen formában visszafogják hozni a vizitdíjat. Ebben biztos vagyok. Remélem erre a válasz egy népszavazás lesz ismét.
kir
Végre. Felébredtünk a szociális népszavazás óta?
marlin
Kérem szépen!! A magyarok többsége arra szavazott ami van!!

@batukán: Azt a népszavazást (így, vagy úgy) április 11.-én letudhatjuk!!
batukán
@marlin: Sajnos nem mérték fel az emberek kellőképpen mit vállalnak. Nekem van annyicskám, hogy soha nem megyek orvoshoz csak egy szép tárcával, amit láthatóan lebegtetek a doki orra előtt, na a hatás nem is marad el. Valahol mindenképpen megfizeti az ember az orvosi kezelést. Ha komolyabb a bajom, akkor a háziorvoshoz is úgy megyek, hogy most prívát jöttem. Ez van ezt kell szeretni. A pénz az Isten, ebben hiszek, mert ez legalább látható és ez formálja a világot, emiatt vannak háborúk, mert a fegyver is pénz valakinek, nem számít kik halnak meg tőle. Jó üzlet. Orvosnak lenni is jó üzlet, beteg ember mindig van. Nem értem ezeket a végzős orvosokat sem, hogy az állam pénzén tanulnak, aztán lelépnek. Akkor legyen fizetős és mehet amerre lát.
bigyibogyo
@batukán: Én ezt úgy oldom meg, hoyg nem megyek állami finanszírozású dokihoz. Körzeti orvosom meg külön kerülöm :)
Felhívom a magán orvost, ad időpontot, akkora megyek, 10 perc múlva túl vagyok az egészen és mondjuk kerül 4000 Ft -ba. Ezzel szemben ha szabit kellene kivennem, hogy rámenjen minimum 1 napom és azt mondják, hogy nem tudják nagyon nem fér bele...
Január
Jó lnne még azt is tudni, hogy mi tartozik - milyen munkafolyamatok .- tartoznak egy gyógyitási folyamat protokoljába. Ugyanis előfordult, hogy a műtét után a sebész közölte a beteggel, a varratokat majd kiszedi a házi orvos. Nem hiszem, hogy a házi orvosnak ez feladata lenne, inkább a műtő orvosé.
Akkor volt, hogy szűrővizsgálat alkalmával - kórházi, ahol minden rendelkezésre állt - , is orvosolni lehetett volna a páciens egyéb problémáját, azt a választ kapta a páciens, hogy kérjen új időpontot a vizsgálatra. Régen ez megcsinálták egy vizsgálattal.
Ilyen hozzáállások vannak mostanság a "közgyógyításában", és nagy tisztelet a kevés kivételnek.
furfang
Ez a cím úgy kamu ahogy van. A magyarok többsége nem tud fizetni a jobb ellátásért, tehát nem véletlenül szavazták le a privatizációt az egészségügyben a vizitdíjjal együtt. Azóta az anyagi helyzetük nem javult, csak romlott. Aki meg tudta fizetni a privát orvost, az megfizette, tegye most is,menjen privát szakorvoshoz, vagy magán kórházba. A köznépnek ezt az egészségügyet kell racionalizálni, pénzzel megtámogatni, és állami kézben hagyni.
Kakastoll
A többségének nem lenne miből fizessen....
kir
@furfang: Látom, te a mostani rendszerrel meg vagy elégedve. Te tudod.
luciferi
@kir: átment szociba...... Majd a mi Obamánk kijózanítja, max 2 éven belül! Fogadhatunk rá!
kacsa0707
@kir:
A cikkből idézve:
"hogy időben, megfelelő minőségű egészségügyi ellátáshoz jusson."
Esetleg, a szoclib Mengele, Ágika nem vágta volna taccsra az ország egészségügyi ellátását nem lennének ilyen problémáink.
Egyébként aki plusz dolgot akar az fizessen külön biztosítást és megvalósul a szoclibek álma a különböző ellátás gazdagoknak jó a szegények meg ritkuljanak, csak azt felejtik el a gazdagok, hogy a szegények bőrét lenyúzva gazdagodtak meg.
Egyébiránt egyik felmérésnek, közvélemény kutatásnak sem hiszek, mivel mint minden statisztikai adat sántít és igazából egy két esetet kivéve be is igazolódott, hogy a felmérés nem volt igaz.

kir
@kacsa0707: Demagóg.

Havi több tízezer forint tb-t fizetek, és nem kapok érte normális ellátást. Szabadságot kell kivennem, órákat várakoztatnak akkor is, ha időpontra megyek. Valóban, inkább fizetném a saját magam biztosítását, mert a jelenlegi rendszer használhatatlan, és ha magánhoz megyek, akkor pénzbe kerül.
batukán
@peterkorm: Nagyon is igazad van. Az biztos, hogy nincs megfizetve az orvosok többsége. Nevetséges az az összeg, amit keresnek, akkora felelőség van rajtuk és elvárja az állam hogy a kezdő orvos még mosolyogjon is a betegre. Az ápolónők fizetése is nevetséges, némelyik olyan munkát végez rezzenéstelen arccal, amit én soha nem lennék képes megcsinálni, kitrágyázni a beteg alól, gennyet mosogatni, nem finnyás gyomrú embernek való. Ha nem lennének ilyen emberek, akkor nagy bajbn lennének a betegek. Ezért kellene többet kapniuk. Elnézést a tanároktól, de követelik az emelést, akkor mit szóljon egy nővér, aki ráadásul még 3 szakra is jár és a förtelemmel kell megbírkóznia. Vannak azért különbségek, hogy kiknek jár először emelés. Nem sajnálom az orvostól, mert akkor nem adnám oda, ha hamar akarok gyógyulni, nincs más választásom.
51kacsa
Jó, hogy ebben az országban mindig utólag ébrednek fel az emberek! Nem kellet volna megszavazni oly boldogan a vizitdíj eltörlését, most nem érne nyakig a sz@r az egészségügyben, csak esetleg derékig.
csikknorisz
Na ja, a piocas ember is hogy meggyogyitotta a Szabo baktert egy talicskanyi cuccert cserebe:)
luciferi
@csikknorisz: Bendegúz jól megpakolta! Teljesen önzetlenül.:))
csikknorisz
@kevijeni: A piocas is onzetlen volt, mert nem is neki kellett az a sok dolog, hanem a gyogyulasi folyamatot segitette az elviteluk:) Azt mondta: ''ezeket a holmikat a betegseggel egyutt elviszem a haztol'':)
luciferi
@csikknorisz: valami hasonló működik mostanság is. Meg fog is szerintem.:(
gondolkodo
@kir: (tegnap 12:35)
Szerinted, aki felhívjí a figyelmet, hogy sok a szegény vagy a szegénység peremén élő az országban, aki nem tud fizetni orvosának a VIZSGÁLATÉRT, az pejoratíve "átment szociba"?
Azért emeltem ki a "vizsgálatért" szót, mert nem a dokinál gyógyul az ember, hanem attól, hogy megfizeti a gyógyszer árát! - aztán a doki utasítása szerint be is szedi! Persze, ha úgy nézem, nem kell évekig betegeskedni és tablettákra költeni, a kötél egyszeri befektetés és minden betegséget megszüntet. Szerintem kellően átgondolatlanul azt hangoztatjátok: akinek nincs pénze dokira+gyógyszerre, ne vegye magának azt a bátorságot, hogy megbetegszik!
Akik most az orvosok keresetét keveslik, azok közt sok olyan van, aki szavazatával elvette tőlük a "vizitdíjat". Ha a vélemény megváltozott, tessék beismerni, mert anélküli a más vélemény hangoztatása: köpönyeg-forgatás!
bigyibogyo
@gondolkodo: Sosem fogják belátni, hoyg a "3 igen" egy óriási tévedés volt, és az rántotta ki a szőnyeget az MSZP alól. Persze a Viktor célja pont ez volt.
Én csak a legnyilvánvalóbbat szoktam emelgetni: Biztos jó érzés minimálbérből más gyerekének pár éves bulizását finanszírozni
batukán
@gondolkodo: A vizitdíj bevezetése egy szükséges rossz volt, a kivezetése meg nem hozott annyit a konyhára a Fidesznek, mert ha hatalomra kerül valamilyen megoldásra ő is rá lesz kényszerítve és valamilyen formában az emberekre is hárítani a költségekből. Ne pálinkafőzdét akarjon Orbán legalizálni, hanem az alkohol árát felvinni az egekig, a cigeretta árát szintén, mert ez a kettő tönkre vágja az embert és odaadni az egészségügynek a magasabb különbözetet. Aki egészséges életmódot folytat, annak is úgy kell fizetni, mint aki önromboló életet él. Sehol nincs pénz a világon most ezután a válság után, miért éppen nálunk lenne mindre pénz, ezt csak a hülyék képzlik így.
bigyibogyo
@batukán: Azért az alkohol kis mértékben gyógyszer :)
Kis vörös bor lefekvés előtt...
Persze részemről akár csillagászati ára is lehet az alkoholnak is amennyit iszom. Ciginél kifejezetten örülnék neki.
csutak
@batukán: Márpedig ha lesz vizitdíj Viktoréktól, azonnal kampányolok és ellen népszavaztatok!
Miért ne legyek én is demagóg?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.