Összegyűlt a megfelelő számú kopogtatócédulája, úgyhogy debreceni választókerületében jelöltként nyilvántartásba is vették Leinemann Zsoltot, aki tavaly óta előzetes letartóztatásban van a ScienNet-ügy gyanúsítottjaként. Ügyvédei szerint ezzel megszerezte a mentelmi jogot is, tehát azonnal fel kell függeszteni ellene a büntetőeljárást, és az ügyészségnek haladéktalanul ki kell őt engednie a börtönből. Rendben van ez így?

Forrás: Hírszerző
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria
Játszunk el a gondolattal, hogy azt mondják megkapják a mentelmi jogot és ha mégsem nyernek bejutást a parlamentbe akkor milesz velük. Szerintem ez is csak egy időhuzás a trükkös ügyvédek részéről.
szaboria
Most olvastam nem volt elég a jól kitöltött cédula csak 640 volt érvényes igy elutasitották Budaházi egyéni jelölését.
msziki
@szaboria: Szerintem az egész mentelmi jogot felül kellene vizsgálni. Ha valaki vétett a jogszabályok ellen felelnie kell érte, függetlenül attól, hogy politikus, képviselő, vagy csupán egyszerű földi halandó.
inkvi
@msziki: Nem értek Veled egyet! Igen is legyenek fedhetetlenek, ha már a zsebük is üvegből van; ólom-kristályból!
Január
Van itt joghézag bőven, talán, ha átdolgoznák az elavult jogszabályokat.....
Azért az elvárható minimum egy képviselőtől, hogy feddhetetlen legyen. Most a mentelmi jog kitűnő lehetőség a büntetés elkerülésére, mert köztudott minél több idő telik el a bűnelkövetéstől az igazságszolgáltatásig, annál enyhébb a büntetés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.