Mit tegyek a nyugodt élet érdekében? Gyakran teszik fel maguknak és a szakembereknek is ezt a kérdést a vagyongyarapodási vizsgálaton már átesett személyek, de azok is akik komolyan gondolják, hogy egy esetleges jövőbeni vizsgálat során ne érje őket anyagi hátrány. Röviden és egyszerűen le kell szögeznünk: a jelenlegi jogszabályok szerint nekünk magunknak kell bizonyítanunk bevételeink adózott voltát, mégpedig közhiteles dokumentumokkal. Ezek pedig az adóbevallásaink, a bankszámláink, az ingatlan nyilvántartás, a gépjármű nyilvántartás, illetve az egyéb közhivatalok és bankok, biztosítók kimutatásai. Látható, hogy sok mozgásterünk nincs, ha biztosra akarunk menni. Mégis vannak egyszerű technikák és módszerek arra, hogy magunk és családunk bármikor nyugodtan várja egy esetleges vagyonosodási vizsgálat lefolytatását. Néhány jótanács, amit azonnal alkalmaznunk kell:

Forrás: adohirek.hu
Feltöltő: adohirek
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adohirek
Ajánlom minden látogató figyelmébe, amíg nem késő. Mindenki azt hiszi, hogy vele nem történhet meg ilyen dolog. Sok ezren hitték ... sok ezren tönkrementek. Ja, és nem csalók voltak ...
vagyonellenor
Tényleg érdemes elgondolkodni a tanácsokon, az egésznek az a lényege, hogy az APEH a vagyonosodási vizsgálato során azt ismeri el bevételnek, ami a "zsebembe kerül készpénzként".
Kiadásnak pedig ami a "zsebemből kerül kifizetésre".
Tehát alapesetben törekedni kell arra, hogy minél több adózott Ft kerüljön készpénzként hozzám (a zsebembe), hogy lehessen megmagyarázni, hogy miből költöttem annyit, amennyit az APEH majd "kiszámol".
A bankba történő befizetés tulajdonképpen számomra kiadás az APEH fifikája szerint (ez a zsebemből történő kifizetést jelent tulajdonképpen).
Remélem érthető (???).
Nemezis
Ez valami reklám? A hozzászólókat nézve, igen.
adohirek
Sajnálom Kedves Nemezis, hogy az adohirek.hu oldalon megjelent adózási információkat "valami reklám"-nak nevezed.
Kívánom Neked, hogy ne legyen szükséged rá!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.