Szent István intelmeinek szellemében végzi majd tevékenységét a kedden államfővé választott Schmitt Pál. A politikus megválasztott államfőként mondott első beszédében újszerű elnöki felfogásáról is szólt.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csutak
Való igaz, Vajk is nagy utat tett meg amíg István lett.
másvirág
@csutak: Lesz még sok dolga a "Köztársasági Elnők Úrnak" mert pogány az van szép számmal ezer év után is-.Mérce helyett jobb egy kard kirántva !-
Fehér lovat majd szerzűnk késöbb !
marlin
Sok-sok egyéb "problémás jelzés" mellett, már az az egy is - hogy saját magára szavazott a megválasztásakor - olyan "jellemhiba", amiből egyértelműen láthatjuk, hogy "az a mérce" neki nagyon-nagyon magasan van!!
feketeözvegy
Szent István törvényei alapvetően büntetőjogi jellegűek, de ez szükséges volt, hiszen az új állam alapját jelentő keresztény egyházat, magántulajdont, és a letelepedett életformát az emberek nem voltak hajlandóak elfogadni. A törvények jellegzetessége, hogy a bűn elkövetői között figyelembe veszi a vagyoni különbségeket a büntetés meghatározásakor. Például:

Azokról, akik feleségüket ölik meg
Ha valaki az ispánok közül megrögzött szívvel és lélekről megfeledkezve - ami távol legyen a hűséget megtartók szívétől - felesége meggyilkolásával mocskolja be magát, a királyi tanács határozata szerint ötven tinóval egyezzék meg az asszony rokonaival, és vezekeljen az egyházi törvények parancsai szerint. Ha pedig valamelyik vitéz vagy gazdagabb ember esik ugyanazon bűnbe, ugyanazon tanács végzése szerint fizessen a rokonoknak tíz tinót, és vezekeljen, ahogy mondottuk. Ha pedig a népből való ember követi el ugyanezt a bűnt, öt tinóval egyezzék meg a rokonokkal, és vessék alá az említett böjtöknek.

A büntetés tehát az elkövető vagyonával arányban állt. A fizetendő büntetést tinóban határozták meg, ami a pénzgazdálkodás fejletlenségére utal.
Ezt fogja követni?
Értsem ezalatt, hogy a akinek pénze van megússza a büntetést?

csutak
@másvirág: A fehér ló egyik alkatrésze már itt van!

@eutanazia1: Ha tinó nem is, de ökör az van elég, nézz csak szét a parlamentben!

Sztálint halálakor felnőtt emberek is megsiratták. Ma pont az a fajta kő kemény agymosás folyik, amit a Szovjetúnióban tanultak eleink. Nem hiszem, hogy merne vagy egyáltalán gondolna bármely fideszes önálló ötleten gondolkodni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.