Július elsejéig visszamenőlegesen az egyenes ági rokonoknak örökösödési és ajándékozási-, mezőgazdasági munkát végző gazdáknak pedig ajándékozási illetéket nem kell fizetniük. A vér szerinti oldalági rokonoknak azonban az örökség nagyságának függvényében sávosan kell fizetniük illetéket az APEH-nek!

Forrás: ingatlan.net
Feltöltő: donkanyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
marlin
Az ördög a részletekbe!!
Összességében az eltolt sávhatárokkal, és a megemelt %-al több (de legalább ugyanannyi) örökösödési illetéket szednek be, mint korábban!! Csak az egyenesági le- és felmenők járnak jól!! (meg az állam)
furfang
Szerintem jól van ez így. A gyerek hadd örökölje, részese is volt valamilyen fokon a család gyarapodásának. Az oldaláginak meg az ölébe pottyant, úgyhogy fizessen szerintem is.
szaboria
@marlin: Csütörtökön a közjegyző mondta a szomszéd asszonyomnak,hogy a szerencsétlenségben van egy kis szerencséje mivel a testvére még az új rendelet elött halt meg. Úgyanis az új renedlet már megemelt illetékkel illeti az oldalági rokont. Megint egy jogi faramuciségegyszer szerepel a vérszerinti fogalom de csak gyerekkel kapcsolatisan, Egy testvér mióta nem vérszerinti rokon miért oldalági .Az én fogalamzásomba oldalági rokon az unoka testvérnél kezdődik.
másvirág
Miért tartja a markát az állam,amiért egy fillért nem adott :de az állampolgár egy életen átt tartó munkájával szerezte meg mindezt ? Elég dologi kiadás az is,hogy az űgyvédet kifizesse a család a kötelező papirmunkák elvégzéséért.
Dr.luigilongo60
@szaboria: Nagy trükkös gyerekek ezek a fütyeszesek.A nép meg úgy kajálja a hülyeségeiket ,mint az égi mannát.
szaboria
@furfang: Kiváncsi lennék ha csak testvér után örökölnél örülnél e ha 6% helyett 15%-ot kellene fizetned holott vanak dolgok amikor lehet,hogy te is besigitettél a testvérednek olyan formábann ,hogy az örokséged azáltal növekedett és most nekedkelljen fizetned érte.
@másvirág: csütötökön egy 30 perces munkáért 52000.-FT lett a közjegyzői dij. Miköze a közjegyzőnek ahoz mekkora örökségről van szó?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.