Megúszhatják-e a Mal Zrt. milliárdos tulajdonosai a kártérítést és a büntetőjogi felelősségre vonást? – ez foglalkoztat sokakat az iszaptragédia kapcsán. A kár ugyanis döbbenetes: négyen meghaltak, a kolontáriak fedél nélkül maradtak, a maró iszappal elöntött település kiürült, az emberek nem tudják, mit hoz a holnap.

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gabrella
@csutak: Neked ne legyen! Te már megtetted a magadét,vannak ott felelősök! Csak az kell,hogy felelősségre vonják őket!
kiscserkész
@gabrella: Azzal egyet értek veled, hogy a kárért A-Z, ig. ők feleljenek bűntetetőlegesen, és anyagiasan is, de a mentéshez kellett volna a honvédség. Tegnap este végignéztem a „Házon kívül” műsort és megdöbbenve néztem, hogy mennyire magukra voltak utalva az emberek saját túlélésüknél, egymást mentették, mert sem az álamtól, sem a károkozótól nem ment senki a segítségükre, csak mikkor már biztonságban voltak. Mikkor volt honvédségünk azok azonnal az ilyen helyszínekre mentek a megfelelő létszámmal és technikával. Hol vannak a vegyvédelmi ezredek? Hol a technika? Irak, Afganisztán bezzeg oda kell menni. És hol a külföldi segítség? Ha ez a Románoknál, Vagy a szlovákoknál történt volna, már fél M. ország ott lenne a mentésben. Valami nagyon nincs itt rendben.
gabrella
@benhur: Katasztrófavédelem? Polgárőrség? Ezek hol vannak pld. Ha az én fiam lenne katona mélységesen fel lennék háborodva,hogy ezeket a fiatal gyerekeket mérgezni is lehet.
De egyébként a mondandód második felével egyetértek.
kiscserkész
@gabrella: Hidd el annak idején ennél sokkal szennyezettebb területeken is jártuk, és kellő felszereltséggel nem okozott gondot. De ha embertársainkon kel segíteni, akik ilyen helyzetben kerültek bizony ezen nem szabad gondolkodni. Emlékez vissza a nagy árvizekre ahol az elzárt területekre csak a honvédség tudott élemet vinni, vagy csak ők. voltak képesek kimenteni a bajban jutottakat. Természetesen utána a számlát rendezni a felelősökkel. De vétlen emberek ne szenvedjék meg a milliárdosok kapzsiságát. Polgárőrök, katasztrófások? Tudod, azok csak a képernyő előtt tudnak tisztelegni, maguk közt plecsnit, jutalmat osztogatni, meg éjjel nappal bulizni. Ez, amihez értenek, meg nem veszélyes rajuk nézve. Ez amit bevállalnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.