Magyarországon jelenleg a termékenységi ráta 1,35 - tehát átlagosan ennyi gyermeket szülnek a nők. Ezzel Európában az utolsók között van hazánk. Zalában sem jobb a helyzet.

Forrás: zalaihirlap.hu
Feltöltő: ZalaiHirlap
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
Ugyan, dehogy! Hát mi összefüggés lehetne egy gyerek meg (nem) születését illető döntés és ugyanazon gyerek felnevelésére rendelkezésre álló összeg megléte között? Nem is tudom, hogyan gondolhatott bárki is ilyet...

Gyerekeket a világra hozni anélkül, hogy képesek lennének anyagi szempontból tisztességesen felnevelni, az jelenleg főként egy bizonyos népcsoport jellemzője, amelyet épp ezért bőséges kritika illet (és akkor még nagyon finoman fogalmazunk).
Arról nem is beszélve, hogy szembe kell nézni vele: a világ megváltozott, a Föld eltartóképessége véges, és a fejlődés miatt már egyszerűen nincs munka annyi ember számára, hogy ugyanolyan szaporodási mutatókat produkáljunk, mint régen. Azonkívül azt sem szabad elfelejteni, hogy még 50-100 évvel ezelőtt sem voltak igazán hatásos fogamzásgátló módszerek, és a nagy szaporaság egyszerűen csak a sok "besikerülésnek" volt köszönhető. Ma már ez is a múlté.
Atomqkac azaz EbUraFakó
@Zsoel: adalékként olvasd el a nyugdíj törvény témában írt cikket és hozzászólásokat. Kíváncsi lennék, te pl. hogyan ítéled meg. Ifjú korod ellenére jók a meglátásaid, ezért kérlek erre.
bubokaboros
a gyereket min 20 évre vállalja az ember, és hát ki is lát előre akár 1-2 évet is??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.