A Levegő Munkacsoport szerint hibás döntés lenne az üzemanyagok jövedéki adójának csökkentése, mert ez mesterségesen gerjesztené az üzemanyagok iránti keresletet...

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szt.laci
Mit értesz mesterségesen felfokozott keresleten te állat munkacsoport, akit mától levegőnek nézek?
Szándékosan elállítom a porlasztómat, hogy büdösebb legyen az autóm?
Ne fokozd mesterségesen a vérnyomásomat!
Annyit ér az ilyen "környezetvédelem", mint egy kalap rossz levegő.
dr. prédikátor
döntéshozók egy tollvonással akár 25 forinttal is mérsékelhetnék a 95-ös benzin árát, a gázolajét pedig bő 7 forinttal. Ehhez elegendő lenne az Európai Unió által elvárt minimumszintre csökkenteni a jövedéki adót. Az üzemanyagok árába az uniós országoknak kötelező beépíteni az úgynevezett jövedéki adót, ami független attól, éppen milyen drága a benzin vagy a gázolaj – magyarázta Radisov Máté közgazdász.

„A jövedéki adó Magyarországon jelenleg a benzin esetében literenként 120 forint, a gázolajnál 97,3 forint. Az unió által elvárt minimum viszont csak körülbelül 100 forint, illetve bő 90 forint, vagyis lenne tér arra, hogy a kormány akár 20, illetve 6-7 forinttal csökkentse ezt az adót. Sőt, mivel a jövedéki adóra is megfizettetik a 25 százalékos áfát, így a csökkentés duplán mérsékelné az árat: a benzin literje 25, a gázolajé 7-8 forinttal kerülne kevesebbe.”

Ezzel a lépéssel egy év alatt az autósok 40-50 milliárd forinttal is kevesebbet hagynának a benzinkutaknál. Viszont Radisov szerint a mostani szigorú költségvetési politika mellett az állam valószínűleg nem fog lemondani a több tízmilliárdos adóbevételről.
laci121
@Csizmás Kond: Tudod az olajmaffia akkor sem, azóta sem rajong az ötletért.
laci121
@Bugajakab: Az öregember is azt mondta, mikor meglátta a zsiráfot:
Ilyen állat márpedig nincs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.