Debrecen ontja a kultigazgatókat: Gulyás Gábor a MODEM-től a Műcsarnok élére került, a Csokonai Színház vezetője, Vidnyánszky Attila pedig Alföldi helyére esélyes a Nemzetiben. És maffiaképletről beszél.

Forrás: civishir.hu
Feltöltő: zoccom
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria
@zoccom: @milito: Jártok ti egyáltalán színházba ?
Kutyafüle
Ki a fene az a Vidnyánszky? Semmit nem hallottam vagy olvastam róla. Az Alföldiről annál többet.
Ennek a cikknek van egy másik üzenete is, Debrecen ontja az önjelölt zseniket.Vajon mi van a dolgok mögött?(vagy ki?)
silber13
Ez az elhízott fejű Vidnyánszki mire fel mer ilyeneket mondani!? Ki ez a selejt emb er, ki ez a bunkó, aki másokat meg mer bántani? Honnan szabadult ez a külföldi bunkó! Honnan jött ide, egyáltalán, ki a franc ő, hogy így minősítsen másokat!!?? Ez maga a gyalázat, Debrecenre nézve és gyalázat önmagára is! Szégyellje magát!!!!!
silber13
@ Hello Csizmás! Üdvözöllek, rég találkoztunk...biztos vagy benne, hogy Debrecenben ez a kultúra? Nem tudom Csizmás. Biztos vagy benne, hogy Vidnyánszky és a sleppje képviseli a kultúrát? Ő képviseli a szétesett szinházat? Nen tudom, Csizmás, jó lenne, ha kiigazítanál. Régi debreceni színházi gyerek vagyok, sokéves szülői ágon,valamikor imádtam a régi színházi milliőt, de mára már a fenti dolgok miatt megkeseredtem... Bizonyára meg fogod érteni a miértek sorát...
Csizmás Kond
@silber13: Őszintén megvallom, hogy nem vagyok sem debreceni, sem színházi, sem gyerek...:)
...épp ezért a végét megjelöltem egy kettőspont- és fél zárójellel...
silber13
@ Csizmás Kond: bevallom Neked, én sem vagyok debreceni, annál inkább szegedi lennék. Amit írtam abban sok igazság volt, ami elmúlt, az a gyerekkorom. Kérdem én Tőled, ez a sztori, meg még sok más hasonló, a magyar színházi élet végét jelentheti, vagy mi a franc folyik kicsiny országunkban!? Ez talán jelentheti azt, hogy önjelölt, magukat zseniális rendezőknek kikiáltók széjjel verjék százados szinházi hagyományainkat? Ne haragudj, sem Te, sem pedig Mások, de momentán a mérhetetlen keserűség beszél belőlem.... Bocsi...
silber13
És még valami Csizmás: Debreceni " potentátok " sikeresen szétverték azt a színházat, ahol színész nagyságok sora szerepelt majd minden nap, megdöglesztették a legendás operát. stb
Csizmás Kond
@silber13: Az ami ma folyni látszik, az a minél könnyebben való pénzhez jutási mittudommi.
Kell a színház és kell a kultúra, de mindennek meg van a maga követelménye. Ma ha jól utána számolunk minden ötvenedik ember vagy a színházi-, vagy a film-, vagy TV-, vagy hasonló dolgokban érdekelt....csak azt nem tudom, hogy a többi negyvenkilencet ez mennyire érdekli.
nmaria
@Csizmás Kond: Semennyire, mivel a túlélés érdekli.
Csizmás Kond
@nmaria: És itt van a baj, egymásnak játszanak és mi fizetjük.
milito
@silber13: Te mitől vagy ilyen kurva okos? Se színházi nem vagy, se debreceni, mitől vagy így megvilágosodva! Vidnyánszki kevésbé bunkó, mint te vagy alföldi barátod!
Csizmás Kond
@milito: A kevésbé bunkó azt jelenti, hogy kisebb a bunkója ?
Dr.luigilongo60
Ki a szar ez a Vidnyánszky ?
Mondjuk az látszik a stílusán, hogy melyik akolba tartozik.Eddig a kutya sem hallott róla, legfeljebb Kósa Lajcsi csicskájaként lehetett elismert ember.

Ha olyan nagy formátumu embernek tartja magát, akkor előbb mossa ki a száját, mielőtt megszólal.
silber13
@ Milito, te szánalmas! Először tán kérdezned kéne, te bunkó! valóban szegeden születtem, ahol a szegedi szinháznál volt Édesapám karmester, Édesanyám pedig opera énekesnő, mindketten zeneakadémiai végzettséggel. Miután Debrecenbe szerződtek, ugyanezen pályán mozogtak apám 42 éves, anyám 75 éves korában bekövetkezett halálukig, amit soha nem hevertem ki. Gyerekkoromat, az iskolai szünetekben és még azon kivül is, a szinház épületében töltöttem. Hidd el, jobban konyítok a szinházi technikához, mint te. Innen az "okosságom". Javaslom a régi mondást: " Ne sutor ultra crepidam"!
silber13
@Milito: és még valami, engedelmeddel: Vidnyánszky megitélésének jogát, mint magánember fenntartom magamnak. Másfelöl: rengeteg alföldi barátom van, de "ALFÖLDI R.".nem tartozik közéjük kicsifiú!
csutak
@silber13: Azért a suszter kicsit erős volt:)
sasi1115
Akkor hallgassuk meg ezt a beszélgetést. Az Agyarhírlap szerkesztője és egy színikritikus vitázik, nemcsak az Alföldi megfelelőséségről hanem inkább a Nemzetiről.
HATALMAS! Érdemes végighallgatni. A szerkesztőt földbe döngölték.
Sehol nem volt, sem érvekben, sem a szakmában (színház)!

videotar.mtv.hu/Videok/2010/11/25/08/Lapszel_A_Nemzeti_Szinhaz_jo_helyszin_arra_hogy.aspx
milito
@silber13: Hát paréj az biztos, hogy anyádék nem lehetnek valami fene nagy büszkék rád! Az "elegáns" stílusodból nem igen, lehet következtetni arra, hogy értelmiségi családból származol. A szádat másra is használod, vagy csak a szar ömlik ki belőle.
Vidnyánszki nagyjából ugyanannyit tett le az asztalra mint Alföldi Róbert kartársad. Ja, és nem akart bulit rendezni a románoknak a Nemzeti Színházba!
Próbálj egy kicsit finomabb stílusban kommunikálni, ez nem nagyon menő errefelé.
silber13
@Nmaria és @Csizmás: Hátborzongató de mindkettőtök az igazat mondja.... @ Milito: Vidnyánszky őprosztóságán kívül :Merte még valaki lebuzizni a színésznagyságokat, egy nagyváradi jött-ment, igazgatói kinevezése jogán!? És, ha homokos!!!??? Merte ezt valaki Ferencsik jános életében a szemébe vágni?
silber13
@Csutak: nagyon sajnálom, de valahogy...kibukott...elnézést...
csutak
@silber13: Semmi gáz!
A suszterok nem írnak itt:)))
Mármint szakmai értelembe vett suszterok...

én még hallottam Vaszi alatt az operát, koncerteket.
Van amit azóta sem hallottam olyan minőségben (Fidélió), pedig Leningrádtól Athénig sok helyen voltam színházban és néha operában. Néztek is a kollégák, amikor majdnem frakkban hófehér ingben szálltam ki a kamionomból:)
marlin
@silber13: Üdv, és te se hagy magad A "növényektől" provokálni!! Érveket nem látsz tőlük, csak azokat a "buta cetliket" másolják ide, amit az agitoropostól tegnap kaptak!! Viszont összekeverték a sorrendet!! :))
silber13
@Milito: Anyámék, szegények valóban nem lehetnek büszkék rám. Igazad van. Ugyanis rég meghalt mindkettő...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.