Több mint egymilliárd forintot kereshetnek a magán-nyugdíjpénztárakból az állami rendszerbe visszalépők, ha a kormány számukra kedvező szabályt hoz a hozamok kifizetésére. A pénztáraknak június 12-éig kell átutalniuk az államnak a magánnyugdíj-vagyont, és egy hónapjuk van rá, hogy visszaigényeljék azt a pénzt, amiből kifizetik a nyereséget korábbi tagjaiknak. Egy hónap alatt várhatóan milliárdokat kamatozik majd a pénz, a kérdés csak az, hogy ezt a kincstár, a pénztártagok vagy a pénztárak teszik zsebre.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
De jól jönne néhány köteg azokból ott...
renitencs
Én akkor léptem vissza, amikor a Bajnai lehetővé tette (2009 végén). A pénztáram az akkori és a mostani adatok szerint a legmagasabb hozamot produkálók egyike volt.

Kiszámoltam a befizetésem reálértéke az átlépéskor 1,665 millió lett volna az infláció alapján (kamatoskamat változó kamatlábbal, nem nagy ördöngősség). Ténylegesen
1,512 milliót, vagyis a "reálhozam" 2009 vége / 2010 elején -10% (MINUSZ TÍZ százalék) volt. Kizárt dolog, hogy ez egy év alatt pozitívba fordult volna. Most megy a maszatolás, nehogy kiderüljön mindenki számára, hogy NEM LESZ reálhozam.
cadmagician
mint ahogy az is ki fog derülni, hogy nincs is meg a magánynugdíjpénztári pénz, amit még maga a fidesz szabályzott be annak idején... lárifári.... az államinyugdíjnál meg tuti nem lesz semmi, erre legalább igéreted volt, hogy megkapod. pláne, hogy jorésze állampapirba van, amit ki kellett volna neked fizetni akkor, de most már nem kell. mert széttépi. gratulálok.
marlin
Ha náluk ragadhat, akkor az náluk is ragad!!
(Murphy után szabadon)
adrenalink
Milyen hozamról beszélünk? Hónapokig azt harsogta a csücsök zabálótól kezdve minden jobbérzésű fityeszesig, hogy eltősdézték a pénzt!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.