A magyarok 43 százaléka nem rendelkezik semmilyen megtakarítással, és ezt csaknem 90 százalékban az anyagi erőforrások hiányával indokolják - derül ki a BellResearch-nek az Aegon Magyarország megbízásából készült kutatásból.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
feketeözvegy
Az ország lakosainak több mint fele napi szinten küzd a megélhetéssel. Az állandó létbizonytalanság, a drasztikus áremelések, a munkanélküliség, a betegség mind olyan tényező ami miatt lehetetlen félretenni.
Próbáljon meg valaki félretenni, havi 200 ezerből, ha 4 fős család van, és két iskolás gyermek.Esetleg albérlet...........lehet variálni.
Nem mindenki kap a szüleitől milliós lakást ajándékba..........
Csizmás Kond
Egyáltalán az a csoda, hogy még meg tudunk élni a '88-tó folyó szisztematikus kirablási folyamat miatt.
TASzSz
Az életbiztosítás megtakarításnak számít?
Kesely
@TASzSz: Amennyiben van megtakarítás része, akkor igen!
kovikovi
... és csaknem 10 %-ban erkölcsi erőforrások hiányával indokolják ?
aszta
Ezek még abból is megélnek hogy én egy vasat se tudok félre rakni.És ezt a pofámba is vágják.Mindjárt bűntudatom támad hogy mit képzelek én.
Január
Na, és még az sem biztos, hogy megtakarítja a pénzét, akinek van. Pl. ismerek egy olyan családot, ahol évekig szegényen éltek, aztán szert tettek jelentősebb pénzre, először pótolták az előző évek szegénysége miatti fogyasztás kiesést, mert ez sem volt, és az sem. Akkor évek alatt ezt bepótolták, az életviteli szokásaikon nem tudnak változtatni, és továbbra sem takarítanak meg pénzt, mindent felélnek. Jelszó: Majd csak lesz valahogy - és eddig tényleg volt valahogy.

Egyébként megtakarítani csak akkor lehet, ha van miből, de itt a politika tett róla, hogy sok ember nagyon-nagyon sokáig ne tudjon megtakarítani, és ezért bizony nem az egyén a hibás.
kamazuka
Volna lehetőség a megtakarításra és szerintem nem is olsan bonyolúlt,csak az a szitu,hogy a már meglévő megtakarításokat is lenyúlja a rendszer.
Itt nem a politikai értelemben vett-re gondolok,hanem a nagyban kondolkodók, el nem fogadható de ésszerű gondolat világára.
Lehet kicsit bonyolúltan fogalmaztam,de akikről ez szól azok pontosan tudják,mire gondolok.
Még most is ebben a pillanatban,vagy ha úgy tetszik minden percben és órában a lakosság több mint fele megtakarít.Nem is csekély mértékü ez a megtakarítás,csak az a bibi,hogy erről a gazdaság stratégiai szereplői nem akrni beszélni.
Ha egy példát mondanék,biztosan rájönne mindenki,hogy az átverés eme demokratikusan berendezkedett módja,hogyan emeli a fejlett társadalmakat még feljebb, és azon közgazdász csoportocskák,melyek hazánkban a nagy hókuszpókusz meséket elsütik,hogyan vezetik félre a tömegeket,ezzel lefelé taszítva azt a réteget,melynek tevékenysége tartja el ezt az országot.
nyanya001
A megélhetés is probléma napi szinten!
Akkor miből takarékoskodjanak az emberek?
Amikor volt pénzük, azt betették a bankba,
aztán a bankok hálából jól ki babráltak az emberekkel!
kamazuka
@nyanya001:Próbálj meg máként gondolni a megtakarítás lényegére.
A KSH-ban pontosan tudják mire gondolok,nefélj!
Az elemzők azért nyilatkozgatnakminden félét,mert a kisembernek fogalma sincs,mennyire meg van vezetve!
Egy 8 órában minimálbérét dolgozó,majd pihenő munkásember megtakarításai a következők:
Írd össze,hogy amíg dolgozol,pihensz,mi mindenen spórolsz!
Úgy is fogalmazhatnék,hogy amit Te nem fogyasztasz el,azt a mennyiséget a a gazdaság szereplői, be tervezik előre,hogy biztosítani tudják a fogyasztói igényeket.
Te nem veszel igénybe bizonyos mennyiségü szolgáltatást a Te kvótádnak megfelelően,akkor a szolgáltató az elmaradt nyereségét a díjszabásába belekalkulálja,ilyen olyan metódusokat emlegetve.
A sorok között olvasva,még az el nem fogyaszott termékért is fizetünk nem keveset!
Ezen kellene kicsit elgondolkodni.
Tulajdonképpen nem válságvan,hanem olyan többlet volumen,mellyel lehetne mit kezdeni!
nyanya001
@kamazuka: Ez tény, de ezek másodlagos megtakarítások - szerintem -
az embereket leginkább az érdekelné, hogy anyagilag mit tudnának
megtakarítani aminek hasznát vehetnék, amit tartós áruvásárlásra költhetnének,
esetleg szabadságoláskor 2 hetet nyaralhatna a család.
kamazuka
@nyanya001: Na ,dereng már!
Ez nem másodlagos,hanem egy állandó volumen!
Pl XY!
Az állam tudja,hogy a születésétől fogva,mennyi a megtakarítása,hiszen,azáltal,hogy van ,él, létezik,megtakarításai vannak!
S
Egész életedben annyi a megtakarításod,hogy ha táppénzre kerűlsz,mert betegvagy,akkor is megkaphatod az egész fizudat.
Ezt most is, simán megtehetné az állam,de kitudja miért nem teszi,helyette siránkozik.
Egy rab aki a börtönben van olyan mennyiségü megtakarítással bír,hogy nemcsak a saját ellátási költségeit,de még az otthoniakat is tudná segíteni.
Miközben dolgozol a munkahelyeden annyit spórolsz,és ezt számszerűen is könnyedén meg lehet határozni,hogy nyaraláskor,vagy iskolakezdéskor nagyobb és itt minimum 50000Ft -al is könnyedén hozzá tudna járúlni az állam a költségekhez,mellyel így már duplán adóbevételhez jutna!
Ha elmész otthonodból dolgozni,akkor valójában már kétszeres a megtakarításod,viszont többszörös nem lehet,
H a csak nem a megkeresett pénzedből raksz félre,de abból meg minek,ha az életviteled összes költségét egy előre meghatározott keretrendszeren belűl a megtakarításod fedezi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.