Az Orbán-kormány következetesen „baloldalinak” és Ukrajna-pártinak állítja be Robert Fico merénylőjét, aki valójában egy oroszpárti félkatonai csoportot támogatott. Juraj Cintula a közelmúltban egyszerre alapított erőszakellenes mozgalmat, és együttműködött a Slovenskí branci (SB) nevű oroszpárti, szélsőséges félkatonai szervezettel.

Kocsis Máté szerint sem a jólét, sem a béke nem garantált a mostani brüsszeli vezetés mellett.

Sem a jólét, sem a béke nem garantált a mostani brüsszeli vezetés mellett

- jelentette ki a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának adott interjúban.

Kocsis Máté Pünkösd vasárnap sem hagyta ki, hogy felhasználja a Fico elleni merényéletet a kampányhoz

Kocsis Máté szerint az európai vezetésben azért kell változás, mert pont azt nem tudja garantálni az európai polgároknak, amire az unió létrejött. Békét és jólétet ígértek az unió létrehozói, de az elmúlt öt év, az Európai Parlament és az Európai Bizottság legutóbbi ciklusa mégiscsak azt mutatja, hogy az unió jelenlegi vezetése képtelen garantálni ezt, ehelyett háború és gazdasági gyengülés van – vélekedett a fideszes politikus.

Mint mondta, Robert Ficót ideiglenesen elveszítették a békepárti politikusok közül, ezért is nő a jelentősége az európai parlamenti választásoknak.

Kitért arra,

a szlovák miniszterelnök elleni merénylet elkövetője egy háborúpárti, Ukrajna-párti aktivista volt, aki korábban is többször kifejtette ellenvéleményét a Fico-kormány békepárti politikájával szemben.

Elmondta, a háborús pszichózis olyannyira nagy, hogy teljesen áthatja az európai polgárok mindennapjait, függetlenül attól, hogy a háború vagy a béke álláspontján vannak. Az Európai Unió vezetésének nagy kudarca, hogy az elmúlt évek arról szóltak, hogy az erőszak egyre nagyobb teret nyert a kontinensen, elég a terrortámadásokra, az antifák által elkövetett utcai erőszakra, a háborúra és most már a merényletekre gondolni – sorolta a frakcióvezető.

Nem jó az a politika, ami terrortámadásokat, merényleteket, utcai erőszakot, háborús pszichózist hoz, ezért kell leváltani a jelenlegi európai vezetést.

Minden rosszindulatú megjegyzés, mások halálának kívánata vagy azon való gúnyolódás mind csak következmény, mert a mindennapok részévé tették a mostani európai vezetők az erőszakot, a háborúról való gondolkodást – jelezte a frakcióvezető. Hozzáfűzte: teljesen döbbenetes, hogy európai nagy országok komoly vezetői – mint a francia elnök vagy a svéd miniszterelnök – olyan nyilatkozatot tesznek, amelyek a nukleáris fegyverek felhasználásáról szólnak. A fegyverkezésről szóló nyilatkozatok, az erőszakhullám, a háborús készülődés miatt az egész kontinens úgy néz ki, mint ami elvesztette a békés, jóléti, nyugodt arcát.

Mindez Magyarországon is növeli az európai parlamenti választások tétjét, hiszen a kormánnyal szemben van a baloldal vagy – más néven -szuverenizmussal szemben menők vagy globalisták, "akik ugyanezeket a mantrákat fújják", de nem feltétlenül azért, mert így gondolják, hanem mert a nyugati finanszírozóik ezt kérik tőlük – fogalmazott Kocsis Máté.

Meglátása szerint az európai polgárok többsége nem akar háborút, "az európai média, az amerikai befolyás alatt álló politikusok, az amerikai spekulánsok által pénzelt médiafelületek" akarnak háborút, ők akarnak konfliktust Európa területén.

Az EP-választáson ki fog derülni, mennyire tud ebben a helyzetben megerősödni a békepárti vonal, de sok szempontból izgalmasabb, hogy kik lesznek az Európai Bizottság következő tagjai, megjelenik-e közöttük végre nagyobb hangsúllyal a békepárti irányvonal. Az amerikai elnökválasztásnak is nagy a tétje, hiszen meghatározhatja Európa következő két-három évét és a háborúhoz való viszonyát – foglalta össze Kocsis Máté.

Egy félrefordítás miatt lett Robert Fico merénylője „baloldali” író

Több magyarországi oldalon is azt írták, hogy Robert Fico szlovák miniszterelnök merénylője „baloldali” író, ami a bazis.me oldala szerint nagy valószínűséggel egy fordítási hiba.

A „levický” a Google fordítóprogramja szerint baloldalit jelent, a valóságban azonban lévait. A félreértésre Ésik Sándor ügyvéd, a Diétás Magyar Múzsa Facebook-oldal szerkesztője is felhívta a figyelmet, aki a Fico elleni merényletről szóló posztjában jelezte:

A levický (lévai) és a levický (baloldali) más szótővel, de azonos alakban íródik.

Forrás: 24.hu, hvg.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Helyesen: ľavicový - baloldali, levicky - lévai
A 219-es cikk címe: „Levický spisovateľ Juraj Cintula vydal novú básnickú zbierku Fragmenty plus” („Juraj Cintula lévai író új verseskötetet jelentetett meg Töredékek plusz”)
De ezek a tetvek még a bitófa alatt is kitartanának a hazugságuk mellett.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Az EU vezetésének mi köze van, a Slovenskí branci (SB) nevű oroszpárti, szélsőséges félkatonai szervezet hez, volt MIÉP-es szarkupac?!
Feller_Peti
@Aki Én: Tudtommal épp a baloldalt pénzelik külföldről. Az adományládikákkal ők buktak le (és jó nagyot buktak). Azóta sem tudnak elszámolni velük...

HAZAÁRULÓ KORRUPT BALOLDAL. HÁBORÚSKODÓ, VÉRRE SZOMJAZÓ IDIÓTÁK.
KÁOSZT TEREMTŐ BÉKEELLENES MAGYARSÁGELLENES GYURCSÁNYOK.

Béke => Dr. Orbán Viktor miniszterelnök Urunk.
Éljen Magyarország. Éljen a nemzeti jobboldal!
telegdilaci
@Feller_Peti:Éljen de ne sokáig elég kárt csináltak már 14-év maffia kormányzásuk alatt,miért is a Baloldala Hazaáruló ki árúsította ki az Országot Idegen hatalmaknak,nem a Baloldal van kormányon hogy nem kapja meg az Ország a nekünk járó Támogatásokat,senki más nem hibáztatható kizárólag az Orbán vállalhatatlan hazug Pávatáncos politikája,soha nem mondta az ellenzék hogy ne fizessék ki az Országnak járó támogatásokat,hanem azt javasolták hogy közvetlenűl az önkormányzatoknak fizessék ki mivel a kormán ellopja! és mi van azokkal akik nem a Nemzeti jobboldalon állnak hanem semlegesek,azok nem a Nemzet részei? érdekes egy okfejtés hogy a Baloldalt pénzelik külföldről mi a gond ezzel a kormány meg sajnos közpénz millárdokból kampányol,az rendben van? Normális Ember nem háború párti ez csupán a hazugság uszító propaganda az ellenzék mocskos,aljas lejáratására,kitalált hazugság,lehet aki béke pártinak hazudja magát az akar legjobban háborút,vagy háborúpárti,sajnálom hogy vannak hiszékeny Emberek akik elhiszik hogy Orbán egyedűl az EU-ban megtudja védeni az Országot hogy belesodorjanak bennünket a háborúba,Orbán annyi mint egy mákszem,a nagyhatalmak vezetőihez képest,csak a pofája van!
Aki Én
@Feller_Peti: ,,Bizonyítottan hamis fényképpel próbálja igazolni a Magyar Nemzet, hogy Robert Fico merénylője baloldali nézeteket vall
A kormánypárti lap mentségére mondva a valóság Orbán Viktort sem zavarja túlságosan."

nepszava.hu/3235977_magyar-nemzet-fake-news-hazugsag-fico
Menőmanó
Nem véletlen fordítási hiba, hanem abszolut szándékos. De ha már kiderült, le kéne szállni a döglött lóról.
RonaGyuri
A Párt központi napilapja reagált,

pontosabban túlreagálta Kocsis Máté kirohanását

„Vélemény
Veszélyes a csőcselék gyűlölete
A jogi eszközök mellett radikális erkölcsi rekonkviszta elindítására van szükség.

Ágoston Balázs” címmel nyomulnak.
„Törvénnyel fékezné meg az általa véresszájú kommentszekciónak nevezett névtelen, arctalan, uszító világhálós propagandát Kocsis Máté.” – kezdik, majd
„Ami azt illeti, a rágalmazás, a becsületsértés, pláne az erőszakra, netán gyilkosságra való felszólítás bőven kimeríti a jelenleg hatályos büntető törvénykönyv ide vágó passzusait. Tulajdonképpen elegendő volna, ha ezeket betartatnák az arra hivatott hatóságok. ”, amihez nem árt felemlíteni a portál működését,
és
„Esetleg az autóvezetéssel kapcsolatos szabálysértések esetére megalkotott objektív felelősség elvét lehetne új elemként átültetni a világhálót elöntő mocsokáradat megfékezésére, érdekeltté téve az uszítás elleni fellépésben az érintett közlésfelületeket.”!, ami szintén nem semmi ösmervén a jól fizetett NER-hozzászólók működését! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.