Szűcs Erika nagy megelégedettséggel jelentette be, hogy a kormány ebben az évben most harmadszor csökkenti a nyugdíjakat. Rögtön hozzátette, hogy aggodalomra semmi ok, mert a lépés csak a tisztességes adófizetőket érinti.

Forrás: hirmax.net
Feltöltő: kir
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
furfang
@marlin: ellenpropagandádból hiányzik az a valóság, hogy rengeteg nyugdíjas tényleg éhezik, fázik, nincs gyógyszerre pénze ( persze ez a nem nyugdíjasok százezreire is igaz). Te nagyon szerencsés csillagzat alatt születhettél, ha fel sem ér hozzád az utca népének látványa sem, mert már az önmagában elég ahhoz, hogy lásd, mi van a nagybetűs életben.
Akkor, amikor a Rákóczi úton menve hozzám lép egy vékonydongájú ember tiszta ruhában és bocsánatot kérve mondja, hogy ő egy tanárember, és szervezői munkát végzett ( nem volt alkoholista) és segítséget kér mert nem tud hazajutni vidékre, és ugyanez ismétlődött meg egy asszonnyal amikor egy nagyárúházból jöttem ki, az meg a HÉV-re kért pénzt, mert nem volt többszáz forintja, akkor te ne beszélj aznapi okosításról, és keresztényi fröcsögésről. A valóság iszonyú. Szemmel láthatóan nem a te köreidben. Netán a BKV-nál, vagy a MÁV-nál végkielégítettek? Akkor máris érthető minden.
szaboria
@furfang: Nekem nem kell bellehalgatnom a telefonos müsorba rokkant nyugdijas vagyok de engem meg tanitottak élni a kis pénzből is. Akik te szerinted sirnak a telfonban azok számomra nem szavahihetők.A nyugdijat a FIDESZ vette el ha tudni akarod a Horn kormány 20% emelést hagyott jóvá amit a Fideszesek is megszavaztak. 1999 januárjában mikor már a fidesz volt hatalmon gyorsan elvettek 12 %-ot igy az én zsebemből is ,mostanra kb 1.500000.-ft-tal szegényitettek meg. Azok akik kevés nyugdijról beszélnek azok biztos, hogy rokkantositották magukat mert nics elegendő ledolgozott évük az is számit ám menyit dolgozott mielőtt rokkant lett.
marlin
@furfang: Anno '06-ban az esztergomi tüntetők (és mások) se tudtak "hazajutni" a hugyos tüntetésekről, mert a "napidíjból" - a kannásbor mellet - a vissza útra már nem tellett! (ott is többen végeztek "szervezői munkát", zsebrevágva a "munkadíjat"!!)
Remélem, így már érted, hogy mire gondolok!!
marlin
@szaboria: Én pl. azért lettem "kisnyugdíjas", mert 1999-től a "becsület példaképei(?)magyar kis- és középvállalkozók" nem voltak hajlandóak "bejelenteni", és örülhettem a fekete munkának. Tehát a nyugdíjazásom előtti 6 évben bejelentett munkám nem volt!!
szaboria
@marlin: Ebben is igazad van , de a fekete munkát sajnos te vállatad.A legrosszab akkor lett amikor 1992 ben megszünteték a munkakönyvet munkaügyis és bérelszámoló voltam és sajnos a mai napig nem értek egyett , hogy megszüntették a munka könyvet. Könyebb volt vele dolgozni mint az a rengeteg papir amit most adnak. Nagyobb a trükje annak, hogy nem vagy bejelntve amikor meg kapod az éves magánnyugdij igazolást és látod, hogy nem szerepel a munkahelyedről a befizetés.Sajnos a faimmal 3 szor fordul elő, hogy,úgy tudta bevan jeletve csak utobb derült ki , hogy nincs.Igaz most már lehet ellenörizni bejelentettek e vagy sem.
furfang
@szaboria: bocsáss meg, de veled azért nem vitatkozom, mert te vagy az a nyugdíjas mszps szavazó, aki a l9000.- Ft-ját (amit aztán visszakapott, mert a Fidesz alatt jelentősen emelkedtek a nyugdíjak összességében véve) míg él a fidesz kontójára írja, és ezen képtelen túllépni. Azt meg egészen egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy nekem azért kelljen igénytelen életet élnem azonos végzettséggel, és tapasztalattal, mert telhetetlen emberek méltatlanul nagy összegeket vágnak zsebre érdemi munka végzése nélkül. Ha csak hevenyészve összeadogatjuk amik csontvázként kiborulnak a szekrényből az elsinkófált milliárdok, könnyen rádöbbenhetünk, hová lett a temérdek pénz!.De van neked interneted utána tudsz nézni a számoknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.