Létezik egy olyan érv, amely sokak számára, történjék bármi is, mindig igazolni fogja a kormánynak még a legvitatottabb lépéseit is.....

Forrás: komment.hu
Feltöltő: olcsibacsi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

olcsibacsi
A cikket olvasva jónéhány dolog úgy érzem helyre került a fejemben. Úgy időben mint értelmében. Benneteket kérdeznélek akik nálam már bölcsebb kort is megéltetek, tárgyilagos ez a cikk? Lehet adni a benne leírtakra? Jól látja a cikkíró az összefüggéseket?
Klári, Nyanyuska, Csutak, Brumi. Ti ezeket a történelmi pontokat jobban ismeritek nálam. :)
Dr. Akula
@olcsibacsi: Jól látja a cikkíró, bár csak hevenyészve olvastam át, már nincs kedvem belemerülni, mert ahhoz elég hosszú, Majd holnap kivesézem.:) De! a vége felé, az összefoglalóban nagy igazságot ír a szerző:
". A Fideszt elsősorban nem azért terheli történelmi felelősség, amit tegnapelőtt mondott, hanem azért, amit ma nem tesz meg."...
"Ez pedig baj. Baj, mert nem sok esélyét látni annak, hogy a Fidesz mostani kormányzása után egy antikommunista jobboldali párt egyhamar kétharmados parlamenti többséget tudna szerezni Magyarországon. Valószínűleg tehát ez volt az utolsó pillanat, amikor Magyarország követhette volna a csehek, a lengyelek, a balti államok és más volt kommunista országok példáját, hogy törvényi úton próbálja felszámolni az állampárti múlt maradványait. A Fidesz történelmi lehetőséget szalasztott el, ennek a felelősségét pedig senki másra nem háríthatja át. Az új alkotmány elfogadása tehát nemcsak hogy nem zárta le az "átmenet két zavaros évtizedét", hanem tulajdonképpen azt is megakadályozza politikailag, hogy a jövőben bárki más lezárhassa."

Ez így igaz, Olcsibácsi! De hogy is tehetné meg, ha tele van a régi pártállam kádereivel, és felsőbb vezetőivel!! Több van ott már, mint az összes többi pártban együtt! Így tehát belekerültek egy erkölcsi-politikai 22-es csapdába!
marlin
Itt!!
Ja, és az "év dumája" egy ismerős ismerősétől:
- Tudjátok mi történt a kormányváltás alkalmával???
- Egy óvatlan pillanatban, amikor nem figyeltünk oda kicserélték a szánkban a
f@szt!"
(Elnézést)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.