L. Simon László, Orbán Viktor egykori államtitkára is sokallja a kampányban a háború témáját. Szerinte ez nagyon veszélyes.

Az M5 kulturális csatorna Ez itt a kérdés című műsorában elhangzott: félelmetes, hogy a politikai terrorizmus kezd az életünk részévé válni, ez megengedhetetlen – szúrta ki a hirklikk.hu.

Orbán Viktor volt embere beszólt a kormánynak – Veszélyes a háborút emlegetni ilyenkor

Orbán Viktor volt államtitkára szerint veszélyes a kampányban a háború témája/Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A kedd esti adásban Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum és a Kommunizmuskutató Intézet főigazgatója, valamint Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet igazgatója, továbbá Hack Péter jogász, az ELTE tanszékvezető egyetemi tanára és L. Simon László író, kultúrpolitikus voltak a vendégei.

Gulyás István műsorvezető felidézte, hogy Robert Fico a szlovák elnökválasztás második fordulóját követően maga mondta azt, hogy a kialakult gyűlölet és frusztráció egy magas beosztású politikus meggyilkolásába torkollhat. Robert Fico ellen valóban meg is kíséreltek egy merényletet.

L. Simon László a témával kapcsolatban elég határozott véleménye van. A volt kulturális államtitkár kiemelte, hogy egy kampányidőszakban különösen veszélyes a háború témájával revolverezniük egymást a politikai ellenfeleknek.

Hangsúlyozta: nem gondolta volna, hogy a társadalomban ennyi gyűlölet van. Veszélyesnek tartja, hogy ezeknek az őrülteknek a közösségi média felületet is ad.

Azt állítja: a véleménynyilvánítás szabadságának is vannak korlátai, s a titkosszolgálatok feladata lenne kiszűrni az ilyen őrült kommentelőket.

L. Simon László, Orbán Viktor volt államtitkárának azért is súlyosak ezek a mondatai, mert a Fidesz propagandája, a választási kampánya éppen a háború témájára épül.

Forrás: hirklikk.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Szabad Nép. A harmadik világháború veszélye fenyeget. ( 1950. május 18.)… Tudtam, hogy ismerős a fidesz választási kampány témája, valahonnan. Rákosi örök! Nem csak Schmidt Pál tud koppintani a pedofideszben. Még jó, hogy a fidesz nem kommunista. Eddig is egyértelmű volt, hogy Rákosi elvtárs-pajtárs módszereit másolják, csak nem oldották meg a teljes foglalkoztatást, hagynak egyeseket éhen halni.
x.com/trotteros1/status/1792909465336877286/photo/1
"Orbán háborús propagandája agyhalál. A Fidesz háborús propagandája nem egyszerűen csúsztatás, álhír vagy valótlan állítás, hanem maga az orwell-i világ, amelyben mindennek az ellenkezőjét jelenti a propaganda, amely nem csupán rémhírterjesztés, megfélemlítés és megtévesztés, hanem agyhalál.Az Orbán-rezsim az oroszok győzelmét támogatja, amelyet Ukrajna lefegyverzésével szeretnének elérni, s ezt nevezi békepártiságnak. Holott az oroszok győzelme jelenti a világháborús veszélyt. Ezért Orbán oroszpártisága háborúpártiságot jelent."
nepszava.us/orban-haborus-propagandaja-agyhalal/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
A "bekeparti" orban csak a haborus narratival tud kampanyolni. Nincs mas eszkoz a kezeben, mert minden vonalon megbukott. Abban bizik, hogy a sok 1 bites szavazot ismet meg tudja ijeszteni, mint 2 eve.
Azonban most teljesen mas a helyzet. Szerintem a fideSS birkakon kivul senki masra nem hat ez a hazugsag cunami, azok meg amugy is a gecire szavaznanak.

Magyar Peter eddig nagy csalodas szamomra, mert a fideSStol alig hozott el szavazatot. Ami pozitivum, hogy talan megmozgatja a hezitalokat, akik igy most nem orbanra, hanem ra szavaznak majd.
balos
@Eladott Ország: Már többször megírtam!A Rákosi országot épített,mert a jobboldali vezetés már akkor is "béke párti"volt!Igaz szétbaszták vele az országot és bejött a muszka!MOst a fideSS békében háborúzik és behívta az összes keleti "demokratát",hogy szét verje ami még megmaradt a szét lopott országból!Néha nem árt,ha az össze függéseket is észre veszed!Bár ez nem könnyű,ha a gyűlölet elveszi a látást!
LászlKovács
Az országban kialakult gyűlölet nem véltlen, hiszen egy kétkulacsos fidesz, egy országot szétlopó fidesz, egy ország vagyonának jelentős részét ellopó és azt orbán familia és bandája saját tulajdonának tekintő nagy értékeit, csalásokkal, öntörvényekkel bekebelezve, tényekkel érdemelte ki! És akkor nem beszéltünk a határon kívülre " adományozott" pénzekről, az oktatás, az egészségügy lezüllesztéséről, a demokrácia és a jogállamiság szétveréséről, a NATO és az EU kapcsolatok megromlásáról, a hitelességünk elvesztéséről, az ország tönkretételéről! Ez orbán és 2/3-a műve!!
szaboria1
@Eladott Ország: Már első megválasztásakor nálam kiverte a biztosítékot. Már többször leírtam akkor még aktivitájuk voltam. Az októberi kijelentés, hogy megnyertük a választást a nyugdíjasok most már nem érdekelnek. Akkor hagytam őket ott.
szaboria1
@Eladott Ország: Nagyon találó az Ady idézet.
szaboria1
De hol vannak a fidesz rajongók valahogy ma nem írogatnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.