Budapest – A Fidesz által pénteken benyújtott alkotmánymódosítása – a korai nyugdíjjárandóság elvételének lehetőségén túl – az Alkotmánybíróság létszámának bővítésével foglalkozik, lehetőleg még a nyár közepéig, a mandátum 12 évre szóló felemelésével. Az AB felhigításának célja, hogy megkönnyítse az őszre tervezett sarkalatos törvények alkotmánybírósági kontrollját. A Fidesz által pénteken benyújtott alkotmánymódosítás egyik témája a korai nyugdíjjárandóság elvételének lehetősége, de a sokat bírált “salátamódszerrel” egy füst alatt módosítanák az Alkotmánybíróságra vonatkozó szabályokat is. Elfogadása esetén (és miért ne fogadnák el saját javaslatukat?) az Alkotmánybíróság tagjainak száma 11-ről 15 főre emelkedne. A 15 fős bővítéshez az új tagokat az Országgyűlés 2011. július 31-ig választaná meg. Ugyanezzel a határidővel a képviselők kétharmadának szavazatával az alkotmánybíróság tagjai közül elnököt is választana a fideszes Országgyűlés. A testület tagjai 12 évre kapnák megbízatásukat. Az Alkotmánybíróság így megválasztott elnöke 2011. szeptember 1-jén lép hivatalba, és a hivatalban levő elnök megbízatása ezen a napon jár le.

Forrás: nepszava.com
Feltöltő: barew7
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csutak
Ritkán szoktam ilyet írni, de komolyan gondolom.

Lenézem a fidesz összes vezetőjét és szavazóját!

Miért?
Mert a butaság elkatáns példájai.
Kiszolgálják Orbánt pontosan úgy mint Adolf Hitlert és Joszif Visszarinovics Dzsugasvilit alisa Sztálint, korábban Kobát az őket körülvevő siserahad!
Igen, kiszolgálták őket mert közben saját pecsenyéjüket sütögethették a tömegek rovására.
És azért nézem le őket, mert nem értik vezérüket, mely tébolyultságában harcol, fülkeforradalomról vizionál és álomvilágban él 1988 óta!
És ők a diplomás senkiháziak nem veszik észre, hogy csak addig szolgálhatják tébolyult vezérüket amíg az meg nem únja őket!

A fideszre szavazókat pedig azért nézem le, mert a társadalom azon rétegét képviselik akik nem látnak tovább a saját orruknál!
Feraj49
@szaboria1:21,53-ra.Hiába betonozzák be magukat,ha a következőválasztáson a másik párt 2/3-ja megint megváltoztatja a törvényeket,mint ahogy FIDESZ teszi,visszamenőleg.Az csak álom marad,hogy 12 évig ott lesznek.Nem is értem,honnan veszi bárki a bátorságot,hogy előre köt 20 évekre szóló szerződéseket,amikor már Ö a rákfenébe sem lesz,de akaratát érvényesítené évtizedekre.Változnak a körülmények,és nem azok lesznek amik 20 évvel ezelőtt./közben meghalnak,megbetegednek,a társadalom is változik stb./Ja persze ez az új módi is a Kádár bűne!!
Dr. Akula
@Feraj49: félő, hogy nem lesz többet 2/3.-ad. És akkor maradnak a fideszes szarságok. Erre számítanak ezek a tetvek.
adrenalink
@Feraj49: Jelen állás szerint az ellenzék egy sima váltópátot sem tud produkálni, nemhogy 2/3-ot!
kumming
A fideszt meg az ördög szállta meg. Ki kel űzni. Na nem az ördögöt, hanem a fideszt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.