Sürgősen át kell alakítani a közfoglalkoztatás rendszerét, mert az idén fele annyi pénzből fele annyi embernek tudnak munkát adni, mint tavaly. Matolcsy György gazdasági miniszter a héten csak adminisztratív jellegű változtatásokat jelentett be. Lehet, hogy újabb forrásokat is átcsoportosítanak e célra, de az már biztos, hogy a kormány 2012-től jókorát vág a szociális ellátásokon. Pedig jelenleg is már több százezren éheznek Magyarországon. Szakértők éhséglázadásra figyelmeztetnek – írja a Figyelő. A lap több egészségügyi érdekvédelmi szervezettől úgy értesült, tömegével nyomorognak a nővérek is. Hónap végén rendszeresen kölcsön kell kérniük, nincs pénzük élelmiszerre. Az alacsony bérszínvonal miatt egész társadalmi rétegek csúsznak le; számos állami szektorban, így a rendvédelemben, az oktatásban, az egészségügyben havi 100 ezer forint körüliek a nettó keresetek. Egyébiránt a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint nemzetgazdasági szinten az átlagos nettó havi kereset 137,4 ezer forint volt 2011 első két hónapjában; ezen belül a fizikai foglalkozásúaké 96,2 ezer, a szellemieké 178,5 ezer forint.

Forrás: drinfo.hu
Feltöltő: barew7
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

92 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csutak
Ha nem méltatjuk a trollokat, akkor elballagnak!
A gyerek is csak akkor cirkuszol, ha van közönsége:)
Túlestem életem legnehezebb szakaszán, most már megint a régi énem került előtérbe, azaz nem foglalkozom nálam ostobákkal...
zsuci
@palika: Megkaptam az üzit és írtam vissza!
palika
Elég egy szikra és robbanhat, egyelöre még jó a fideszes kommunikációs központ munkája! De, ez sem tart örökkéR

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.