Fejletlennek ítéli a magyarországi bankkártyapiacot - más EU- tagállamokhoz képest- a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy friss tanulmánya. Az elmaradás leginkább az elfogadóhelyek hibája, bankkártyából van elég. Nagy gondot jelentenek a sárga csekkek is - ezek használata akár külön költséggel is járhatna....

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sííva
Ne akarják már mások eldönteni, hogy hogyan fizessünk! Egyébként sem vagyok híve annak, hogy oda utalják a pénzünket! Már minden területünket ellenőrízni akarják! Hagy döntsem már el, mikor akarom befizetni azt a qrva pénz! Ha eddig jó volt, akkor ezután is legyen jó! Miért akarnak az élet minden területén ellenőrízni! Így is rengeteg pénzt fizetünk be azért, hogy ők, míg csődbe hajtják az országot, jól éljenek a semmittevésért!
gabrella
Ez is egy újabb trükk a bankoktól,hogy minél jobban láncon tarthassák az embereket!
Mocskos, szemét bank átverés!
Arról nem kérdezik meg az embereket egy tanulmányhoz,hogy hogyan verik át a bankok az ügyfeleket és mekkora költségeket számolnak fel az utalásokkor,a pénz levételekor??????????????
SELIG
@Sííva: Ez olyan lesz, mint amikor a fizetéseket is kötelező lett banki számlára utalni és megszűnt a céges készpénzes fizetés átadás. Ott sem kérdeztek meg senkit. A bankok óriási nyereségre tettek szert egy pillantás alatt.
De van itt még valami:
"A készpénz-átutalási megbízás díját ugyanis a fizetési mód kedvezményezettjei (elsősorban a szolgáltatók, beszedők) fizetik, akik viszont az ezzel kapcsolatos költségeiket is meg akarják téríttetni, így azokat végső soron az összes fogyasztó fizeti meg az alapszolgáltatásra (pl. gáz-, víz-, villany- stb. használatra) vonatkozó számla részeként."
Ha megszűnik a sárga csekk, vagy fizetőssé válik, akkor csökkentik az árakat a szolgáltatók?
gabrella
@SELIG: Persze, lenyelik nyereségként. Nagyon szemétnek tartom ezt a sárgacsekkes befizetés leépítését. A bankok mindenben kiszolgáltatottá tennének.
Akkor inkább elviszem gyalog a gáz- és villanyszámlát az irodájukba!
Most is csábítgatnak a számlás fizetésre,hogy olcsóbb a casco, a kötelező ha számláról fizeted.
Ez is egy beetetés mint a CHF-es hitel! ,
szaboria1
Ma kaptam meg épp kábelszolgáltató levelét ha csekken fizetünk akkor havi 110.-ft-al lesz több a számla. Csak azért van egy szépség hiba mivel én átutaltatok minden szolgáltatónak a bank azért is is felszámol költséget. Igaz ha már 4 -nél több a havi megbízatásom akkor elengedi a számlavezetési díjat.
engem
Kitolok a szolgáltatókkal. Személyesen viszem be nekik a pénzt, úgyis ráérek. Kíváncsi vagyok, lesz-e lehetőség erre?
engem
Másik dolog, ami történt velünk pár évvel ezelőtt. A bank minden átutalást teljesített, kivéve az áramszolgáltatónak történő átutalást. Néha átutalt, néha nem. Állítólag azért, mert nem volt annyi pénz a bankszámlán, amiből utalni tudott volna (de nem szólt a szemét banda nekünk).
Emiatt több tízezer forintot egyszerre kellett kifizetnünk. Na akkor elhatároztuk, hogy nagy lópaci farkát beléjük sárga csekken fogunk mindent kifizetni. Így is teszünk. De meddig lesz erre lehetőség?
csutak
@szaboria1: Váltsál bankot!
netbank.tksz.hu/etksz/html/hun/netboss.html
HA én utalok neten keresztül akkor ingyenes!
Tessék utána tekinteni és roppant alaposan elolvasni amit hazudnak!
Atha
@gabrella: ma, 08:52
Sajnos ez így van.
Még egy póráz és még azt a lehetőségedet is elveszíted hogy ha épp meg vagy szorulva pár napot csúsztasd a kifizetéseket.
Sil
Így is bünteteik mert a netem csekken fizetem,a havidíj 5000Ft lenne de így 5200at kell fizetnem mert rászámolnak vmi kezelésit.
szaboria1
@csutak: A hitelem van náluk októberig, de már körbe néztem de itt sajna ők a jobbak. Az OTP és a Fokusz rosszabb. Nem tudom mikor váltottál de év végén lehet, hogy lesz meglepetésed mert a szövetkezetek akkor számolnak fel mindent.
Január
Minden pénzintézet a mi pénzünkből akar megélni, ezért csak nagyon kis különbségek lehetnek a különbségek a bankok-szövetkezetek között.Azt a macerát pdeig, hogy váltogassa t ügyfél a banki szolgáltatóját nem sokan vállalják. Beetetésként ezt-azt el is engednek, aztán máscímen beszedik a pénzt.
Ki van ez találva, aztán még nem láttam olyat, hogy banki erőfölénnyel való visszaélésért, kartellezésért valakit is megbüntettek volna.
szaboria1
@Január: Van még egy érdekes trükkjük ha meg akarod szüntetni a folyószámládat akkor még azért is egy summás összeget kérnek.
csutak
@szaboria1: No ezt velem az Unicredit akarta eljátszani!
Mondtam nekik, hogy több pénz ide nem jön!
Vonják le abból a 65 Forintból, ami a számlán van:)
szaboria1
Érdekes dolgot írtak csak mos néztem meg ha a számla 11.111.- forintig 110.-forint+ÁFA, ha 11.112.-forint akkor 70.-forint/db plusz a befizetett összeg 3,6 ezreléke+ÁFA.
A készpénz-átutalási megbízás díját a Magyar Posta Zrt ÁSZF-ében, illetve díjszabásában rögzíti, amely két díjtételből áll:
palika
@gabrella: Ez tetszett, gyalog elmenni és személyesen befizetni, felveszem én is a havi elfoglaltságaimba!
gabrella
@palika: Mindenért fizetni a semmiből! Abszolute pofátlanság! A bőr után még a csont is kell nekik!
Van a gázosoknak is irodájuk,pénztáruk 300.-ft-ért elsétálok.
moiszikf
A "természetesen nem is létezik" globális pénzügyi hátérhatalom végső térnyerésének egyetlen akadálya a KÉSZPÉNZ,üldözik is,ahol csak tudják. Kizárólag elektronikus pénzforgalom esetén,nem érhet egy bankot sem meglepetés,ha mindenki egyszerre akarná kivenni a pénzét,míg készpénzzel ez elég bajos lenne. (Posta Bank) A bankok atombiztossá válnának,az emberek pedig totálisan "bankfüggővé".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.