Fontos hatalmi egyensúlyt rúg fel, és eltitkolja szándékait a választók elől a kormány azzal, hogy napi politikai érdekből, érdemi vita nélkül módosítja az alkotmányt - mondta az [origo]-nak Sólyom László korábbi államfő. Sólyom szerint néha az indokoltnál hevesebben támadták a kormányt, de az elmúlt egy évben "az alkotmány életfontosságú szerve kapott sebet", amit nem lehet szó nélkül hagyni. Beszélt arról is, hogyan élte meg, amikor megtudta, hogy nem kéri fel újabb ciklusra a kormány, bánja, hogy elnökként néha nem fogalmazott szókimondóbban, de eszében sincs visszatérni a politikába.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
moiszikf
@senkifia: Laci bátyánk már 2006 őszén rájöhetett,hogy lényegében Ő egy senki. (AKKOR TE AZ Ő FIA VAGY! :-D) Mi a fenéért nem vette a kalapját és húzott el akkor?
senkifia
@vukkocska: Nem kellene ide fröcsögni a mára már áporodott, idejét múlt és gagyi MSZP-s dumát!
Sólyomnak azt nem tudjátok megbocsájtani, hogy az első elbukott procedúra után sem volt hajlandó visszalépni az MSZP jelöltjének javára!!! Az idióta kurvára baloldalinak nevezett de valójában anarchista, liberós gyülekezet képtelen megemészteni ezt, pedig hát ha egy kicsit is gondolkodsz, az akkori jelöltek között magasan Sólyom volt az egyetlen aki megfelelő jogi végzettséggel és 8 éves Alkotmány bíróság vezető bírája tapasztalatával féke lehetett a pártok harcának.

@moiszikf: 2006 őszén rájöhettél volna, hogy a rendkívüli állapot kihirdetése felé sodródó folyamatoknak éppen Ő szabott gátat. Orbán ugyanis már szinte nyíltan lázításra uszított az "el lehet zavarni ezt a kormányt!" szlogenjével.
Beszédének másnapján éppen ez a SENKI SÓLYOM figyelmeztette, hogy neki és minden állampolgárnak alkotmányos kötelezettsége a hatalom erőszakos megszerzésének a megakadályozása. Ha tehát Gyurcsány és az MSZP hatalmát erőszakkal akarják megdönteni Ő mint a Magyar Köztársaság legelső közjogi főméltósága kihirdeti a rendkívüli állapotot, felfüggesztik a parlament és a politikai pártok működését, az ország irányítása a miniszterelnök és az ő hatáskörébe tartozik, de törvényi kötelezettsége lesz a hatalom megszerzésére törők megnevezése és bíróság elé állítása!
marlin
@senkifia: Akkor most mi van a "bazsarózsás Lacival"?? Ha neked jó, akkor miért nem jó a vajdádnak?? Ha figyeltél volna, nem a baloldalinak nevezett gyülekezetnek nem kell a bazsarózsás, hanem annak a fideszista bagázsnak nem kell, akinek öt éven át a seggét nyalta!! Ezenkívül fő tevékenysége a "háztartás" volt!!

senkifia
@marlin: Nekem nem volt semmi bajom vele, amúgy pedig nem nyalta a fideszista bagázs seggét, csupán nem volt hajlandó úgy táncolni, ahogy azt Gyurcsány és az MSZP slepp képzelte...
marlin
@senkifia: Vagy csak ugyanúgy alkalmatlan volt a "feladatra" mint ez a mostani kazincyklón"!! Sajnos az alkotmánybíróságban, meg a Duna Kör-ben "kiégett", nem tudott újítani!!
moiszikf
@senkifia: Tudom,tudom,ezt már írtad. Egy a gond vele,hogy nem következett be! Ja,hogy ekkor kiderült volna,ki a valódi ellenzéki (vezető),aki bármire kész a "fülkén" kívül is? Színt kellett volna vallania,köztársasági elnöknek,miniszterelnöknek,kormánynak, ügyésznek,bírónak,rendőrnek,katonának,úgy általában mindenkinek? Csak 22 éve megy a szarakodás,pont azért,mert nem volt "rendkívüli állapot". Hogy a "demokratikus átalakulás" hova vezetett,azt láthatod magad is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.