Hungarikummá akarja nyilváníttatni a magyar cukrász ipartestület a dobos tortát, a rákóczi túróst, a somlói galuskát, a rigó jancsit és a bejglit. Azt szeretnék, ha csak az eredeti - 19. század végi, 20. század eleji - recept alapján készülhetnének. Ahol ezt nem tartják be, ott át kellene nevezni a süteményeket. A pozsonyi kiflit is hungarikummá akarták nyilváníttatni, de Pozsony már levédette.

Forrás: gasztro-tv.hu
Feltöltő: Gasztro TV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

varrólány
Sorban kérem szépen ezeket a hungarikumokat,kóstolásra.
Kutyafüle
@varrólány: miután mindezt megettük,lenyomatjuk egy vargabélessel. Ezt a sütit már Mátyás király korában is ették.
Legalábbis szerepelt a menűsoron, amikor egy reneszánsz esten végigettük a kínálatot.
Atha
Teljesen rendben van!
A világon sehol máshol nem lehet enni ilyen édességeket!
Kérdés?
qxy
Most volt Szegeden hungarikum napok ott voltam Hát nem semmi. Mangalica szalonna mert hogy hungarikum, 3600 ft. / kg. és vették! Kint a piacon a Mars téren meg 1600./ kg. én ott vettem és kihoztam mert hogy legyen egy kis szalonna is a somlói előtt.
ila51
@qxy: Most direkt lementem a mi kis boltunkba mangalica szalonnáért , itt nálunk 1.250,- Ft kilója , szépen kiérett , enyhén füstölt. Amúgy a mi boltosunk is egy képzőművész , árképző , de ez ahhoz képest reális volt , tekintve azt hogy 3 alkalmazott , és a négy fős család eltartása a célja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.