Hungarikummá akarja nyilváníttatni a magyar cukrász ipartestület a dobos tortát, a rákóczi túróst, a somlói galuskát, a rigó jancsit és a bejglit. Azt szeretnék, ha csak az eredeti - 19. század végi, 20. század eleji - recept alapján készülhetnének. Ahol ezt nem tartják be, ott át kellene nevezni a süteményeket. A pozsonyi kiflit is hungarikummá akarták nyilváníttatni, de Pozsony már levédette.
Forrás:
gasztro-tv.hu
Feltöltő: Gasztro TV
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Legalábbis szerepelt a menűsoron, amikor egy reneszánsz esten végigettük a kínálatot.
A világon sehol máshol nem lehet enni ilyen édességeket!
Kérdés?